Logo Realitatea.md

Pacea vine din noi! Mesajul cu care a venit Ministerul Afacerilor Interne de Ziua Internațională a Păcii (FOTO)

21 Septembrie 2017, 21:45 // Societate

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a marcat astăzi, 21 septembrie, Ziua Internațională a Păcii printr-o acțiune comună cu veteranii de război și tânăra generație de polițiști de la Academia „Ștefan cel Mare” și angajații din cadrul Ministerului Apărării, cu genericul „Pacea vine din noi”.

Foto: mai.gov.md

La eveniment au participat ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, reprezentanți ai Guvernului, veterani, copiii de la Colegiul Național de Coreografie, cursanți de la Academia de Poliție și cei ai Academiei Militare.

Ziua Internațională a Păcii a început cu o slujba religioasă la Catedrala Mitropolitană, depuneri de flori la monumentul „Maica Îndurerată”, după care a urmat marșul veteranilor pentru Pace și mitingul solemn.

În cadrul acestei manifestații, Alexandru Jizdan a adus un cuvânt de felicitare tuturor cetățenilor, veteranilor de război, copiilor  și celor prezenți la sărbătoare, menționând despre trecutul Republicii Moldova și sacrificiile făcute de cetățenii țării, care au luptat pentru Pace, pentru viitor.

„În anul 1992 au fost oameni care nu au observat cum înfloresc copacii, nu au observat primăvara și  nici vara, deoarece unica preocupare din acele timpuri a fost lupta, lupta pentru Pace la hotarele Republicii Moldova. Trebuie să luptăm pentru Pace și în continuare, noi suntem responsabili de menținerea ei în societate. Este foarte important, ca copii care sunt astăzi aici, să ducă mai departe această tradiție de a marca Ziua Internațională a Păcii în fiecare an, iar numărului celor care participă să fie și mai mare. Vă doresc pace în suflet, în familii și în Republica Moldova”a spus acesta.  

Ziua Internațională a Păcii a fost instituită în anul 1981 și este sărbătorită în fiecare an pe 21 septembrie și este dedicată păcii și în special absenței războiului și a violenței.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8632 -0.2128%
USD USD 16.7133 -0.3250%
RUB RUB 0.2963 0.4407%
RON RON 4.4757 -0.2252%
UAH UAH 0.6196 -1.0540%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)