Logo Realitatea.md

Pacientă de la Spitalul de Psihiatrie, plină de vânătăi! Mama fetei spune că sanitarii au agresat-o. Ce scrie în registrul medical

21 Septembrie 2017, 13:53 // Societate

Mama unei paciente internate în Spitalul de Psihiatrie din or. Codru și-a găsit fata plină de vânătăi pe picioare și leziuni pe față. Ea spune că sanitarii ar fi avut un comportament agresiv la adresa pacientei și, în loc să o trateze, angajații instituției o traumează.

Foto: Facebook/ Ирина Ротарь

„Fata mea este internată în secția nr. 4 a Spitalului de Psihiatrie din Codru, fiind diagnosticată cu sindromul Cornelia de Lange. Timp de două dimineți copilul nu a fost adus la întâlnire, iar sâmbătă seara au adus-o toată plină de vânătăi. Am constatata că sanitarii sunt vinovați. Eu îmi internez copilul să fie tratat și îngrijit, nu să fie traumat. Vreau ca toți să vadă ce se întâmplă acolo în realitate”, a scris femeia pe rețelele de socializare. 

Foto: Facebook/ Ирина Ротарь

Cazul a ajuns în vizorul Oficiului Avocatului Poporului. Azi, doi angajați ai Oficiului Avocatului Poporului, Ada Șimon și Alexandru Zubco, au efectuat o vizită de documentare a cazului.

Potrivit reprezentanților Oficiului Avocatului Poporului, pacienta a fost internată la data de 4 sepembrie. Atunci aceasta nu avea leziuni corporale. Ulterior, în registrul de însemnări ale asistentelor medicale a fost scris că pacienta ar un comportament agresiv.

„Beneficiara este violentă, are un comportament neadecvat, își rupe hainele, strigă, consumă alimentația la podea, agresează pacientele din salon, își provoacă leziuni în urma ridicării și lovirii de mobilierul din salon: „a întors masa cu piciorul în sus și s-a lovit de piciorul mesei lăsând în urmă echimoză pe obraz”, informează reprezentanții Oficiului Avocatului Poporului, menționând că însemnările personalului medial în registru sunt din data de 5, 8, 18, 19 și 20 septembrie 2017.

Angajații spitalului spun că nu au aplicat forța în raport cu pacienta: „Nu a fost sporit tratamentul medicamentos pentru a nu dăuna stării de sănătate. Informații privind sesizarea organelor de drept cu privire la leziunile corporale lipsesc, se menționează într-un comunica al Oficiului Avocatului Poporului. 

Pe marginea cazului va fi întocmit un raport al instituției, iar Avocatul Poporului va veni cu recomandări. 

De asemenea, deputatul Vladimir Odnostalko s-a adresat printr-o scrisoare oficială către directorul Spitalului de Psihiatrie, Victor Furtună, în care solicită informații despre acest caz: dacă este vinovat personalul medical, dacă a fost inițiată o anchetă internă sau au fost sesizate organele de drept.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4127 -0.5302%
USD USD 18.1955 0.0682%
RUB RUB 0.2829 0.4973%
RON RON 4.3173 -0.6764%
UAH UAH 0.6882 0.1601%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile