Logo Realitatea.md

Pandemia îi prelungește mandatul lui Năstase. Platforma DA și-a amânat Congresul III al partidului

23 Februarie 2021, 15:02 // Politica

Platforma Demnitate și Adevăr își amână Congresului III al partidului pentru o dată ulterioară din cauza situației pandemice. Anunțul a fost făcut astăzi de către Platforma DA.

Decizia a fost luată, după ce Platforma DA s-a adresat Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), care a precizat că întrunirile sunt recomandate să nu fie cu un număr mai mare de 50 de persoane, deși ultima decizie a CNESP a redus numărul persoanelor permis de la 50 la 20.

„ANSP a stabilit că în condițiile când infecția cu COVID-19 are în Republica Moldova un stadiu de răspândire pandemică, organizarea și desfășurarea Congresului ordinar al Partidului Politic Platforma DA poate fi organizat cu îndeplinirea măsurilor ce se impun „organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică, cu întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidentă epidemiologică a evenimentului, după modelul (nume, prenume, IDNP, număr de telefon, adresă email, adresă de domiciliu). Întrunirile nu pot fi organizate în adiacentul instituțiilor publice, de învățământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecție”, se precizează în comunicatul Platformei DA.

În comunicat de mai precizează că, până la acest moment, Platforma DA a reușit să desfășoare statutar conferințele organizațiilor locale și teritoriale, care și-au reales organele de conducere și au desemnat delegații la Congres. Forul Suprem al Partidului urmează să realeagă organele de conducere, să adopte modificări la statut și programul politic.

Citeste tot despre: ANSP, CNESP, Congres, Platforma DA
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.0000%
USD USD 17.4546 0.0000%
RUB RUB 0.2368 0.0000%
RON RON 4.3784 0.0000%
UAH UAH 0.6257 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile