Logo Realitatea.md

Parcul de autobuze din Chișinău ar putea fi suplinit cu 50 de unități noi. Pavel Filip de la Minsk: Mă întorc acasă cu unul (FOTO)

31 Octombrie 2018, 14:07 // Societate

Parcul de autobuze din Chișinău ar putea fi suplinit cu 50 de unități noi, produse la întreprinderea belarusă MAZ din orașul Minsk. Despre aceasta, dar și despre posibilitatea creării unei întreprinderi mixte moldo-belaruse de asamblare a autobuzelor la Chișinău a discutat premierul Pavel Filip cu directorul uzinei MAZ, în timpul unei vizite la întreprindere.

„Aceste autobuze  merită să fie pe străzile din Chișinău. Ulterior, ne propunem să mergem pe aceeași cale ca și în cazul troleibuzelor - să fie asamblate în Moldova. Pentru că acest lucru ne va oferi un preț mai bun, dar și mai multe salarii pentru muncitorii de la Chișinău”, a declarat premierul.

Prim-ministrul a vizitat parcul de unități tehnice de pe teritoriul uzinei, depozitul de producere, precum și a fost informat despre activitatea întreprinderii. În context, a accentuat că autobuzele produse la uzina MAZ sunt de calitate și costuri avantajoase. „Mă întorc acasă cu un autobuz”, a anunțat Pavel Filip, după ce a primit în dar macheta unui autobuz din partea directorului uzinei belaruse.

Totodată, prim-ministrului i-au fost prezentate și autospecialele de colectare a deșeurilor, care urmează să fie livrate la Chișinău. Cele 12 unități vor ajunge în capitală până la sfârșitul lunii noiembrie curent.

La uzina MAZ activează peste 4 mii de angajați. Unitățile de tehnică produse aici sunt livrate în peste 50 de state.

CITEȘTE ȘI:

Pavel Filip a testat un autobuz electric la Minsk. Asemenea vehicule ar putea fi asamblate la Chișinău

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5034 -0.7471%
USD USD 17.2634 0.0829%
RUB RUB 0.2683 -0.8133%
RON RON 4.1053 -0.6438%
UAH UAH 0.6419 1.2780%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile