Logo Realitatea.md

UPDATE: S-au panicat degeaba! Concluziile specialiștilor după ce au ”cotrobăit” prin Parcul Central (FOTO)

10 Ianuarie 2018, 10:14 // Societate

UPDATE 14.00: Echipa Realitatea.md s-a deplasat în Parcul Central și a făcut mai multe fotografii a locului în care se presupuneau a fi găsite obuzele. În urma lucrărilor efectuate de specialiști, cele două obiecte de metal au fost astupate cu pământ.

UPDATE 12.30: În urma efectuării cercetării s-a constatat că obiectele suspecte sunt niște accesorii care sunt folosite pentru izolarea cablului electric. Obiecte explozibile nu au fost depistate.

Sursa foto: politiacapitalei.md

UPDATE 11.00: Ofițerul de presă al Direcției de Poliție din municipiul Chișinău, Natalia Stati, a declarat pentru Realitatea.md că aflați la fața locului, reprezentanții întreprinderii Municipale „Lumteh” au constatat că cele două obiecte de metal nu sunt altceva decât „mufte” de electricitate, aflate în pământ în apropierea unui felinar din parcul central.

„La prima vedere nu par a fi obuze, însă așteptăm răspunsul reprezentanților „BombTeh”, a menționat Natalia Stati.

10.14: Parcul Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Capitalei a fost îngrădit. Astfel, într-o anumită porțiune a parcului accesul este interzis. Acest lucru a avut loc pentru o așa-zisă siguranță a locuitorilor din motiv că au fost depistate două posibile obuze. 

De menționat că obuzele au fost găsite de un locuitor al orașului care ulterior a anunțat Primăria. 

În scurt timp la fața locului urmează să ajungă și geniștii pentru a verifica și demina obuzele respective.

În Parcul Central, la moment, se află mai mulți reprezentanți ai ordinii publice. 

Potrivit reprezentanților Direcției de Poliție din municipiul Chișinău, poliția nu a primit un apel privind acest caz, iar informația a apărut pe rețele de socializare.

„Imediat după aflarea informației, la fața locului s-au deplasat echipaje de poliție, grupul operativ, reprezentanții serviciilor excepționale, și celor ai întreprinderii Municipale „Lumteh”. În scurt timp urmează să ajungă și reprezentanții Ministerului Apărării și BombTeh-ul”, a declarat pentru Realitatea.md ofițerul de presă al Direcției de Poliție, Natalia Stati.

Știrea se actualizează...

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7699 0.6414%
USD USD 16.7372 0.3784%
RUB RUB 0.2727 1.7158%
RON RON 4.2756 0.8111%
UAH UAH 0.6425 0.7369%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile