Logo Realitatea.md

Părinții din Chișinău pot depune online și cererile de transfer al copiilor de la o grădiniță la alta

12 Februarie 2018, 16:55 // Societate

Părinții copiilor de vârstă preșcolară din Chișinău pot depune online și cererile de transfer al picilor de la o grădiniță la alta, nu doar cele de înregistrare în instituțiile de educație timpurie. Potrivit viceprimarului de ramură Ruslan Codreanu, recent, pe portalul egradinita.md a fost dezvoltat un modul separat pentru cererile de transfer.

Foto simbol

După completarea cererii, părinții vor putea vizualiza locurile libere pe districtele în care solicitantul dorește să transfere copilul. În același timp, fiecare instituție de educație timpurie este obligată să publice sistematic numărul locurilor libere din grădiniță.

„Trecerea la sistemul online de înscriere a copiilor în instituţiile de educaţie timpurie este un pas în eliminarea birocrației și a corupției pe segmentul respectiv”, a menționat viceprimarul Ruslan Codreanu. 

În același timp, viceprimarul de Chişinău a făcut un apel către părinții cu copii de grădiniță să dea dovadă de înțelegere, în condițiile când acest an va fi unul de tranziție de la registrele pe hârtie la cele online, astfel că există probabilitatea de a fi admise anumite scăpări. Pentru a depăși aceste probleme, beneficiarii sunt chemați să-și verifice e-mail-urile și să completeze anumite date care sunt lipsă.

De asemenea, pentru a asigura transferarea corectă a informației de pe hârtie pe registrele electronice, pe parcursul ultimelor două săptămâni au fost instruiți toți directorii de grădinițe pe subiectul dat.

Părinții din capitală își pot înregistra copiii la grădiniță online, începând cu data de 4 septembrie 2018

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7153 0.9612%
USD USD 16.9368 0.0804%
RUB RUB 0.2685 1.1680%
RON RON 4.2231 1.0021%
UAH UAH 0.6455 0.2641%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile