Logo Realitatea.md

Parlamentarii își vor demonstra abilitățile în cadrul unui atelier de confecționare a mărțișoarelor

19 Februarie 2018, 17:02 // Societate

Deputații, însoțiți de copii și nepoți, alături de tinerii din raioane vor participa miercuri, 21 februarie curent, la atelierul de creație pentru confecționarea mărțișoarelor cu genericul „Mărțișoare pentru fiecare”.

Evenimentul va fi susținut de meșterul popular Natalia Cangea, sub îndrumarea specialiștilor Muzeului de Etnografie și Istorie Naturală a Moldovei. Organizarea atelierului se înscrie în decizia de a declara Mărțișorul ca parte a patrimoniului cultural imaterial al umanității de către UNESCO.

La atelier vor participa președintele Parlamentului Andrian Candu, Ambasadorul  României în țara noastră, Daniel Ioniță, Ambasadorul Bulgariei în Republica Moldova, Petar Valov, reprezentanți ai Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București și copii de la centre de creație din diferite raioane ale țării.

În aceeași zi, Parlamentul va găzdui și expoziția de mărțișoare tradiționale din România, Bulgaria, din colecția Muzeului de Etnografie și Istorie Naturală a Moldovei, precum și lucrări confecționate în diferite zone ale țării. Acestea vor fi expuse și vor putea fi admirate până la 5 martie curent în sediul Parlamentului.

Mărțișoarele confecționate în cadrul atelierului vor fi dăruite, la 1 martie, în cadrul unei acțiuni caritabile.

În luna decembrie 2017, Comitetul Interguvernamental UNESCO pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial a decis înscrierea pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității a dosarului multinațional „Practicile culturale asociate zilei de 1 Martie” – dosar comun al Republicii Moldova, României, Bulgariei și Macedonia.

Citeste tot despre: atelier, copii, deputați, martisor
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6453 0.1142%
USD USD 17.2668 0.2508%
RUB RUB 0.2598 -0.0769%
RON RON 4.2218 0.1566%
UAH UAH 0.6211 -0.0804%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile