Logo Realitatea.md

Parlamentul nu a luat nicio decizie privind neregulile de la examenul de Bacalaureat. Deputat: „Revenim la toamnă” (VIDEO)

21 Iulie 2017, 19:44 // Politica

Parlamentul Republicii Moldova a luat act de reportul prezentat de către viceministra Educației, Lilia Pogolșa, cu privire la încălcările care au fost admise în organizarea și desfășurarea examenului de Bacalaureat, însă nu a votat nicio decizie în acest sens.

Embed:

În ultima ședință plenară din această sesiune, au răsunat mai multe propuneri, precum crearea unei comisii speciale ce va evalua încălcările și înlătura neregulile depistate la examenul de Bacalaureat, dar și revizuirea notelor din diplome.

Mai exact, deputatul democrat, Marian Lupu, a propus să fie reevalut punctul 7 și 9 de la profilul umanistic și punctul 8 de la profilul real. Într-un final, însă, acesta a declarat că „pentru a menține spiritul colegial în cadrul majorității și în cadrul ultimei ședințe, PDM vine cu propunere să nu examinăm în general acest proiect. La toamnă revenim la acest subiect”.

Majoritatea parlamentară a susținut propunerea, iar președintele Parlamentului, Andrian Candu, a precizat că proiectul cu privire la examenele naționale de Bacalaureat din liceele Republicii Moldova va fi dezbătut în ședința din următoarea sesiune, iar până atunci Ministerul Educației este îndemnat „să ține degetul pe puls”.

Realitatea.md amintește că testul din anul acesta de la examenul de Bac la fizică a ajuns în atenția conducerii, după ce s-a vehiculat că ar conține erori. Viceminstra Educației, Lilia Pogolșa, a prezentat un raport în fața deputaților privind neregulile depistate la examenele de absolvire a liceului și a recunoscut că mai mulți itemi din proba de la fizică au fost formulați greșit.

Citește și:

(VIDEO) Viceministra Educației a recunoscut în fața Plenului că itemii din testul de BAC de la fizică au fost formulați greșit

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2684 -0.6041%
USD USD 17.4021 -0.4331%
RUB RUB 0.2731 -0.2192%
RON RON 4.0326 -0.6186%
UAH UAH 0.7343 0.1910%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile