Logo Realitatea.md

Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM sunt gata să mai poarte negocieri în acest weekend

09 Noiembrie 2019, 14:34 // Politica

Partidul Socialiștilor și blocul ACUM sunt disponibili să mai poarte negocieri în acest weekend referitor la inițiativa de asumare de răspundere pe care a înaintat-o Guvernul Sandu în Parlament privind modificarea Legii Procuraturii. Despre aceasta au anunțat vicepreședintele Parlamentului, deputatul PPDA, Alexandru Slusari și deputatul socialist Grigore Novac, transmite IPN.

Deputatul socialist susține că este reală situația în care, dacă Guvernul Sandu își retrage inițiativa de asumare a răspunderii, PSRM își retrage moțiunea de cenzură. „Acest lucru este real și noi ne așezăm la masa de negocieri și începem reforma justiției. Astfel, noi suntem gata să oferim ajutor, sfaturi”, a declarat Novac în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21.

Socialistul spune că, după eventuala cădere a Guvernului, PSRM va propune blocului ACUM o nouă colaborare, într-o formă nouă.

Alexandru Slusari susține că despre alegerile anticipate s-a vorbit în contextul în care scrutinul ar fi un preț pentru reforma justiției. „Dacă acesta este un preț pentru reforma justiției și nu există altă soluție, noi suntem gata să mergem pe orice variantă și eu cred că aceasta va fi o poziție solidară a tuturor deputaților blocului. Noi înțelegem de minune după două campanii electorale într-un singur an ce înseamnă alegeri anticipate. Nu noi vrem alegeri, noi dorim reforma justiției. Nu noi am înaintat moțiunea de cenzură, nu noi vom vota cu democrații pentru această moțiune și nu noi răspundem pentru aceste anticipate”, a declarat deputatul PPDA.

Deputatul spune că în cadrul blocului ACUM nu s-a discutat încă posibilitatea unor noi negocieri cu PSRM după demiterea Guvernului, însă Alexandru Slusari spune că își imaginează cu greu o asemenea situație. „Această moțiune de cenzură duce țara într-o situație foarte dificilă”, a adăugat Slusari.

Totodată, vicepreședintele Parlamentului a declarat că Andrei Năstase nu va fi înaintat în nicio situație în calitate de candidat la funcția de procuror, așa cum se speculează din partea socialiștilor.

Vineri, 8 noiembrie, Partidul Socialiștilor a depus în Parlament o moțiune de cenzură ca urmare a asumării de către Guvern a răspunderii pentru modificarea Legii Procuraturii.

VEZI ȘI:

PSRM înaintează moțiune de cenzură, după discursul prim-ministrei

Maia Sandu, în fața susținătorilor: „Nu putem să-i lăsăm să captureze statul încă odată. Să stăm uniți, lupta va fi grea”

(VIDEO) Maia Sandu: Există riscul ca finanțarea externă să fie blocată dacă va fi demis Guvernul

Reacția lui Dodon la moțiunea de cenzură înaintată de PSRM: Încă se poate ajunge la o înțelegere cumpătată

Citeste tot despre: ACUM, moțiune de cenzură, negocieri, PSRM
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile