Logo Realitatea.md

PAS și DA și-au anunțat obiectivele la alegerile parlamentare

03 Noiembrie 2018, 16:43 // Politica

PAS și DA și-au anunțat angajamentele pentru următorii patru ani dacă vor intra în parlament după alegerile din februarie. Potrivit IPN, candidații și-au asumat în cadrul unui eveniment public, că veniturile populației vor crește, iar salariul mediu va ajunge până la 11 mii de lei pe lună. Finanțările pentru instituțiile de învățământ vor crește, la fel ca și salariile cadrelor didactice, astfel fiind stârpite plățile informale, achitate de părinți. Cheltuielile oamenilor pentru medicamente vor fi reduse cu 25%, fiind asigurat accesul populației la servicii medicale calitative. În țară va fi restabilit statul de drept, justiția, iar cei vinovați vor fi trași la răspundere. Totodată, Republica Moldova va îndeplini până în anul 2023 toate condițiile pentru a solicita să devină membru al Uniunii Europene.

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a declarat că aceste angajamente sunt doar o parte din obiectivele Mișcării, care pot fi realizate prin muncă, transparență, cu oameni onești și cu sprijinul partenerilor din UE. „Noi vrem și putem construi o altfel de țară. O țară în care nimeni nu îndură foame și nu îngheață de frig, țară în care părinții sunt alături de copiii lor, iar copiii au grijă de propriii părinți, nu de părinții străini. Țară în care munca cinstită este prețuită, în care medicii, profesorii sunt respectați, iar oamenii sunt sănătoși și pregătiți să facă față provocărilor prezentului și viitorului. Țara în care legea este respectată cu sfințenie de către toți, fără excepție. Țara în care antreprenorii sunt sprijiniți să-și deschidă afaceri pentru a crea locuri de muncă și pentru a plăti salarii buni. Țara în care oamenii trăiesc în armonie, iar statul îi respectă pe toți deopotrivă și face totul pentru siguranța și bunăstarea lor”, a declarat

Liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a amintit despre protestele organizate, despre corturile instalate în centrul capitalei, menționând că au meritat efortul și că locul Republicii Moldova este în Europa. „Este timpul ca noi, cei mulți și curajoși, să  stabilim ce urmează, ce este de făcut, cu ce oameni și în cât timp. Nu am nicio îndoială că noi vom fi cei care vom stabili din 2019 încolo ce se va întâmpla cu țara noastră. Și vă spun că nu avem o altă opțiune. Trebuie să ieșim masiv la vot și să votăm pentru libertate, demnitate, normalitate și un viitor prosper la noi acasă”, a menționat liderul PPPDA, notând că după 24 februarie 2019, Republica Moldova va fi declarată din nou o țară liberă.

Reprezentanții Mișcării ACUM s-au deplasat de la Teatrul „Satiricus”, unde a avut loc evenimentul, în marș la Monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt, distribuind angajamentele asumate cetățenilor.

Citeste tot despre: alegeri parlamentare, angajamente, DA, PAS
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7527 -0.2595%
USD USD 17.6166 -0.2062%
RUB RUB 0.2797 -0.5688%
RON RON 4.1748 -0.2199%
UAH UAH 0.6762 -0.7340%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile