Logo Realitatea.md

PAS și PPDA au devenit membri observatori ai Partidului Popular European

05 Decembrie 2017, 16:00 // Politica

Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr au devenit membri observatori ai Partidul Popular European. Despre aceasta a scris pe rețele de socializare președintele PAS, Maia Sandu. 

Foto: Facebook

„Partidul Acțiune și Solidaritate a fost acceptat în familia Partidului Popular European”, a scris lidera PAS pe pagina sa de Facebook.

Năstase a felicitat cetățenii Republicii Moldova cu această ocazie: 

„În pofida tuturor greutăților, Platforma DA nu a cedat să lupte pentru oameni, pentru Demnitate, pentru Adevăr. În timpul protestelor, cât și ulterior, am demonstrat consecvență în mesajul nostru despre consolidarea tuturor forțelor sănătoase și puternice din Moldova pentru a lupta pentru drepturile fundamentale ale cetățenilor noștri”, declară Andrei Năstase.

Totodată, europarlamentarul român, Siegfried Mureșan, a salutat aderarea celor după partide din Republica Moldova. Acesta a declarat că de mâine va fi elaborată strategia pentru alegerile parlamentare din Moldova, iar obiectivul PPE este de a le câștiga.

„De mâine, ne apucăm de treabă: pregătim strategia pentru alegerile parlamentare din Moldova din 2018. Obiectivul PPE este clar: să câștigăm aceste alegeri și să dăm Republicii Moldova un guvern care să aducă Moldova mai aproape de Europa. Cetățenii Republicii Moldova merită o clasă politică mai bună decât ceea ce au avut până acum”, a declarat Siegfried Mureșan.

De menționat că în luna septembrie, o delegație a PPE a fost la Chișinău pentru a evalua cererile de aderare a Platformei Demnitate și Adevăr și a Partidului Acțiune și Solidaritate în calitate de membri observatori ai Partidului Popular European.

Realitatea.md amintește că la data de 31 martie curent, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr a depus cererea de aderare la PPE.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.2560 -0.3002%
USD USD 16.4677 0.2435%
RUB RUB 0.2681 -0.2604%
RON RON 4.3476 -0.3347%
UAH UAH 0.6290 0.4151%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile