Logo Realitatea.md

Pasagerii cursei operate de FlyOne, îndemnați de Autoritatea Aeronautică Civilă să solicite compensații

03 Iulie 2017, 16:02 // Societate

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) își exprimă regretul în legătură cu incomoditățile create pasagerilor cursei Heraklion - Chisinau din 2 iulie 2017, operată de compania FlyOne, urmare a defecțiunii depistate în timpul zborului și vine cu câteva precizări.

Zeci de moldoveni, blocați pe insula Creta mai bine de 20 de ore, după ce avionul a făcut cale întoarsă. Explicația companiei (VIDEO)

Foto: moldova.org

„Zborul FlyOne a fost operat cu aeronava armenească, care este în regim wet lease, ceea ce nu permite Autorității Aeronautice Civile al Republicii Moldova să se implice în investigarea evenimentului aeronautic. Conform prevederilor sistemului european de verificare a aeronavelor străie SAFA, raportul privind condițiile de operare va fi examinat de către Autoritatea Aeronautică din Armenia, sub a cărei monitorizare se află aeronava.

Totuși, AAC a Republicii Moldova va solicita o informație amplă despre circumstanțele operării zborului de la colegii din Armenia.

În același timp, imediat după revenirea din Heraklion pe Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul programului UE de verificare a aeronavelor străine, Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova va iniția inspecția SAFA a aeronavei, pentru a stabili condițiile ulterioare de navigabilitate.

De asemenea, îndemnăm toți pasagerii cursei, inclusiv ale celor ulterioare care au înregistrat întârzieri, să solicite compensații, care sunt garantate prin Regulamentul privind compensarea şi asistenţa pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare şi anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 836 din 08 noiembrie 2012”, se menționează în comunicatul emis de ACC.

(Click pentru a mări imaginea)

De menționat că informații depline privind sumele de care pot beneficia, precum și procedurile de obținere a compensațiilor pot fi consultate pe pagina web a AAC, precum și în ghidul elaborat de AAC.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5084 0.4423%
USD USD 17.2289 0.1465%
RUB RUB 0.2279 0.6625%
RON RON 4.2084 0.4128%
UAH UAH 0.6057 0.0992%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile