Logo Realitatea.md

Păstra un permis pentru 7 categorii, când de fapt avea dreptul doar pentru una. Moldovean, prins cu act fals!

11 Aprilie 2018, 21:53 // Societate

Poliţiştii de frontieră români din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa – judeţul Vaslui efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetăţenie R. Moldova asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere fals.

Foto: ITPF Iasi

Cazul a fost înregistrat acum o zi, în jurul orei 13.00, când în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru a intra în România, cetățeanul din R. Moldova Valeriu S., în vârstă de 33 de ani - pasager într-un autoturism marca Dacia Logan.

În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, persoanelor și bagajelor, în urma căruia a fost descoperit, în bagajul lui Valeriu S., un permis de conducere similar celor eliberate de autorităţile din R. Moldova, pe care era imprimată fotografia acestuia, valabil pentru categoriile A, B, C, D, BE, CE, DE.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui autentic, fiind fals total.

Mai mult, s-a stabilit că Valeriu S. figurează în bazele de date ca fiind posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoria B. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6156 -0.2000%
USD USD 16.7892 -0.0631%
RUB RUB 0.2479 -0.2013%
RON RON 4.2193 -0.3378%
UAH UAH 0.5969 -0.0335%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile