Logo Realitatea.md

Patru victime ale tragicului accident din Kaluga vor fi externate și aduse acasă, alte patru - rămân internate în Rusia

07 August 2018, 11:05 // Societate

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat că, pe data de 7 august, se preconizează externarea celor patru persoane rănite în accidentul de la Kaluga. Victimele vor fi transportate din spitalul din Rusia acasă.

Totodată, alte patru victime vor continua tratamentul în Rusia până când medicii vor permite transportarea lor în siguranță.

Foto: dse.md

Conform datelor IGSU, cu o zi înainte, la ora 19:45 (ora locală) rudele victimelor și persoanelor decedate au ajuns în orașul Kaluga cu microbuzul din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Mai mult, a fost trimis și un autovehicul specializat pentru repatrierea cadavrelor din cadrul unei companii contractate de Guvernul Republicii Moldova. Autovehiculul deja urmează să ajungă la destinație, iar după efectuarea procedurilor necesare de repatriere, angajații IGSU vor însoți corpurile neînsuflețite în drum spre Republica Moldova.

Amintim că, în dimineața zilei de 4 august, pe traseul M3 spre Ucraina, în apropierea orașului Kaluga din Rusia a avut loc un accident cu implicarea unui microbuz care transporta cetățeni moldoveni. În urma tragediei, 6 cetățeni moldoveni au decedat, iar alți 8 au fost internați la spital.

CITEȘTE ȘI:

Imagini video cu momentul producerii tragicului accident în Federația Rusă unde și-au piedut viața 6 moldoveni (VIDEO)

Cheltuielile de repatriere a celor 6 cetățeni moldoveni decedați la Kaluga vor fi acoperite de Guvern. Premierul a cerut IGSU să meargă în Rusia

Citeste tot despre: accident rutier, externare, IGSU, Kagula
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3137 0.4515%
USD USD 17.0729 0.0926%
RUB RUB 0.2568 2.1074%
RON RON 4.1402 0.3588%
UAH UAH 0.6145 0.2447%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile