Logo Realitatea.md

Pavel Filip a ajuns la Sângerei. Autoritățile locale au vorbit despre problemele cu care se confruntă oamenii din raion

02 Noiembrie 2018, 15:26 // Actualitate

Prim-ministrul s-a aflat într-o vizită de muncă în raionul Sângerei, unde adiscutat cu autoritățile locale despre problemele oamenilor din regiune.

Foto: gov.md

În cadrul ședinței, primarii și alți participanți au abordat mai multe probleme: lipsa cadrelor medicale, a echipamentelor în instituții, probleme în urma închiderii școlilor, calitatea drumurilor, accesul la servicii de apă și canalizare, situația ecologică și gestionarea deșeurilor. Toate problemele au fost notate, iar ulterior, va fi elaborat un plan de acțiuni pentru identificarea soluțiilor de depășire a acestora.

Pavel Filip a menționat că pentru eliminarea acestor probleme au fost făcute  mai multe acțiuni concrete: a fost fortificat sistemului bancar, îmbunătățite condițiile pentru mediul de afaceri, implementată reforma fiscală și cea a pensiilor. În prezent, se lucrează la reforma salarizării, a sistemului de sănătate și de educație. „Atunci când vrei să construiești o clădire rezistentă - ai nevoie de un fundament adânc și trainic”, a spus prim-ministrul.

Totodată, oficialul s-a referit la proiectele sociale lansate de Guvern: „Prima Casă”, „PARE 1+1”, „Start pentru tineri”. „Responsabilitatea noastră este să muncim. Și vom munci în continuare, astfel ca să nu ne fie rușine pentru lucrurile pe care le-am făcut”, a subliniat Pavel Filip

Pavel Filip a discutat și cu oamenii de afaceri din raion. Premierul a spus că Guvernul va întreprinde în continuare toate acțiunile necesare pentru a asigura mediului de afaceri, care creează locuri de muncă și aduce venituri la buget, condiții propice de activitate.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1323 -0.0149%
USD USD 17.8914 -0.0011%
RUB RUB 0.2809 0.4290%
RON RON 4.2277 -0.0166%
UAH UAH 0.6698 0.4951%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile