Logo Realitatea.md

Pavel Filip către președintele Adunării Generale ONU: Moldova va acorda toată susţinerea necesară pentru realizarea obiectivelor ONU

22 Septembrie 2017, 09:47 // Actualitate

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit, la New York, cu preşedintele Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite pentru sesiunea a 72-a, Miroslav Lajcak.

Foto: Gov.md

Pavel Filip a declarat că Republica Moldova susține eforturile de reformare a organizației și de promovare a unor decizii care să servească interesul comun al umanității.

În cadrul dialogului, oficialii au făcut un schimb de opinii privind agenda sesiunii din acest an a Adunării Generale ONU. În context, Premierul Pavel Filip a reiterat solicitarea autorităților de la Chișinău de a include pe agenda de discuții a subiectului privind retragerea forțelor armate străine de pe teritoriul Republicii Moldova.

„Nu dorim politizarea acestei chestiuni, iar o dezbatere corectă și transparentă în cadrul Adunării Generale va contribui la găsirea unor soluții viabile pentru conflictul transnistrean”, a menționat Pavel Filip.

La rândul său, preşedintele Adunării Generale a ONU pentru sesiunea a 72-a, Miroslav Lajcak, a vorbit despre prioritățile asistenței ONU, printre care: menținerea păcii, soluționarea problemei migraţiei, promovarea reformelor pentru asigurarea securității și a dezvoltării durabile. Premierul Pavel Filip a spus că aceste scopuri sunt foarte importante pentru țara noastră și a dat asigurări că Republica Moldova va acorda toată susţinerea necesară pentru realizarea acestora.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7342 -0.8298%
USD USD 16.6902 -0.4628%
RUB RUB 0.2958 0.2712%
RON RON 4.4489 -0.8226%
UAH UAH 0.6178 -1.3414%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile