Logo Realitatea.md

Pavel Filip cere ANRE-ului lămuriri privind evoluția prețurilor la carburanți, iar MEI-ului - îmbunătățirea legislației

31 Mai 2018, 14:10 // Economie

Prim-ministrul Pavel Filip a transmis astăzi, 31 mai, o solicitare către ANRE în care cere lămuriri în ceea ce privește evoluția prețurilor la carburanți și ultimele majorări de tarife.

Având în vedere neclaritățile privind condițiile care au dus la ultima majorare de tarife, premierul a propus conducerii ANRE să analizeze suspendarea ultimei decizii privind prețurile la carburanți până la clarificarea condițiilor în care aceasta s-a produs. 

Chiar dacă Guvernul nu are atribuții prin care poate influența în vreun fel formarea preturilor la carburanți, prim-ministrul consideră că este important ca orice majorare de tarife să aibă motivații bine argumentate, iar acestea să fie explicate populației în condiții de maximă transparență.

Premierul Pavel Filip a cerut, totodată, Ministerului Economiei sa vină cu propuneri de îmbunătățire a legislației în ceea ce privește asigurarea unei mai mari transparențe în procesele de formare a prețurilor.

De asemenea, premierul intenționează să convoace pentru zilele următoare o întâlnire cu operatorii din piața de carburanți. 

Vezi și:

Prețul carburanților crește din nou! Cât va costa un litru de benzină și unul de motorină în următoarele două săptămâni

Majorarea tarifelor pentru carburanți provoacă nervi în Parlament! Voronin, către Zotea: „Când ai vorbit tu, eu am tăcut, fa frumoaso!”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile