Logo Realitatea.md

Pavel Filip comentează acuzațiile medicului Mihai Stratulat: ”De ce se limitează doar la o postare pe Facebook...” Ce spune CNA (VIDEO)

11 Iulie 2018, 15:38 // Actualitate

Şedinţa Guvernului R. Moldova a început cu cazul raportat de către medicul pediatru Mihai Stratulat privind mai multe dezvăluiri despre sistemul de sănătate din țara noastră, mai cu seamă despre modul în care unele spitale încearcă să-și mărească bugetele din contul unor diagnosticuri false puse copiilor. Premierul Pavel Filip a îndemnat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să informeze instituțiile de resort pentru a investiga acest caz. Mai mult, CNA a anunțat că s-a autosesizat deja și urmează să întreprindă toate măsurile necesare în limita competențelor. 

Premierul a venit cu un îndemn către cei care sesizează anumite nereguli să se adreseze direct instituțiilor responsabile. Mai mult, Pavel Filip a solicitat acțiuni prompte din partea Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și a Centrului Național Anticorupție. 

”Vin cu o chemare către cei care văd că sunt nereguli. De ce se limitează doar la o postare pe Facebook. Trebuie să meargă la CNA și Procuratură și să informeze despre acest și să anunțe instituțiile sau autoritățile statului care sunt responsabile de acest domeniu. Dacă nu s-a adresat domnul doctor, să ne adresăm noi la CNA și PG să vină cu o claritate. Personal nu cred că toți doctorii sunt de maniera în care se pretinde de a crea niște percepții în societate, am un respect deosebit față de toți cei care lucrează în acest domeniu. Nu este o muncă simplă. Știm că nu au fost plătiți pe măsura meritelor, dar au făcut față provocărilor și și-au făcut munca cu multă dedicație. Cu greu îmi vine să cred că toți medicii admit asemenea încălcări. Dacă se adeverește că au pus diagnosticuri greșite, atunci să răspundă în fața legii, iar dacă este fals, atunci avem o problemă”, a declarat Pavel Filip.  

Prezentă la ședința Guvernului, Lidia Chireoglo, director-adjunct al Centrului Național Anticorupție (CNA) a declarat că directorul instituției pe care o reprezintă, Bogdan Zumbreanu a fost informat încă în seara zilei de ieri despre acest caz, iar în această dimineață i-au fost transmise toate informațiile necesare investigațiilor. Respectiv, CNA întreprinde toate măsurile necesare în limita competențelor pentru a face ”lumină” în acest caz.

Amintim că, pediatrul Mihai Stratulat a scris recent o postare pe rețelele de socializare în care vine cu acuzații dure la adresa conducerii Spitalului Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 (str. S. Lazo) și Spitalul Clinic Municipal nr. 1 (str. Melestiu), precum că aceștia ar pune copiilor diagnoze greșite, în mod intenționat, pentru a spori numărul copiilor internți în spital și a primi mai mulți bani de la CNAM.

Reprezentanții Spitalului Clinic Municipal nr. 1 resping acuzațiile aduse de medicul Mihai Stratulat și susțin că acesta din urmă ar încerca să-și facă imagine pe seama unor astfel de declarații. 

VEZI ȘI: 

Răspunsul conducerii Spitalului Municipal pentru Copii nr.1, criticelor medicului Mihai Stratulat: „Utilizează mijloace ieftine pentru a se promova personal”

Pediatrul Mihai Stratulat critică dur situația din 2 spitale din Chișinău: „Aici dezmățul e cel mai mare. Eu consider ca ar trebui închise”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3054 -0.4999%
USD USD 17.1322 0.0041%
RUB RUB 0.2559 -1.8788%
RON RON 4.0703 -0.4963%
UAH UAH 0.6291 -0.4904%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile