Logo Realitatea.md

Pavel Filip, la deschiderea celei de a XV-a ediţii a sărbătorii Ziua Naţională a Vinului: Guvernul rămâne aliatul industriei vitivinicole (VIDEO)

01 Octombrie 2016, 15:16 // Actualitate

Prim-ministrul Pavel Filip a participat astăzi la deschiderea celei de a XV-a ediţii a sărbătorii Ziua Naţională a Vinului 2016.În cuvântul său de salut, Premierul a mulţumit producătorilor de vinuri pentru munca şi eforturile depuse pentru a ridica industria vitivinicolă la cele mai înalte standarde de calitate şi pentru promovarea imaginii ţării noastre peste hotare.

 „Vinul reprezintă un produs cu care ne putem mândri că suntem cetăţeni ai Republicii Moldova şi care este principala noastră carte de vizită peste hotare. Vinurile autohtone sunt egal apreciate de cetăţenii moldoveni şi de cei străini”, a declarat Pavel Filip.

Totodată, şeful Cabinetului de miniştri a felicitat vinificatorii pentru succesele obţinute la cele mai prestigioase festivaluri internaţionale, asigurându-i că autorităţile vor susţine în continuare acţiunile de dezvoltare a ramurii. „Noi la Guvern suntem conştienţi cât de importantă este contribuţia dumneavoastră la creşterea economică a ţării şi cât de important este să ai ce exporta ca ţară. Executivul rămâne aliatul industriei vinului”, a conchis Premierul.

În cadrul evenimentului, Prim-ministrul Pavel Filip, împreună cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James D. Pettit, şi ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Eduard Grama, a vizitat standurile companiilor vitivinicole, care şi-au expus producţia, şi a discutat cu producătorii despre problemele cu care se confruntă şi viziunea acestora privind dezvoltarea  sectorului. Totodată, Premierul a înmânat întreprinderii „Castel Mimi” Marele Premiu pentru merite deosebite în domeniul vitivinicol.

Ziua Naţională a Vinului este o sărbătoare care vine să consolideze filiera vitivinicolă de la noi din ţară în jurul unei embleme simbolice, Vinul Moldovei – o  legendă vie. La ediţia din acest an, participă peste 40 de producători de vinuri din întreaga ţară

Evenimentul este organizat anual şi are ca scop promovarea vinificatorilor autohtoni şi a Republicii Moldova ca atracţie turistică pentru cei care apreciază vinurile moldoveneşti.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3893 -0.9041%
USD USD 17.6107 -0.6746%
RUB RUB 0.2804 -2.2997%
RON RON 4.0581 -0.8696%
UAH UAH 0.7152 -1.4876%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile