Logo Realitatea.md

Pavel Filip, la Saharna: Valorificarea patrimoniului turistic rural va avea un impact pozitiv asupra economiei naționale

08 Iulie 2016, 20:10 // Actualitate

În cadrul vizitei de lucru în raionul Rezina, prim-ministrul Pavel Filip a vizitat Mănăstirea Saharna. În discuţiile cu cetățenii din comunitatea locală, Pavel Filip a evidenţiat necesitatea dezvoltării obiectivelor culturale şi istorice din Republica Moldova, modernizarea infrastructurii acestora şi crearea condiţiilor de atragere a turiştilor.

foto: gov.md

În context, premierul a apreciat că valorificarea patrimoniului turistic rural va avea un impact pozitiv asupra economiei naţionale şi va contribui benefic la promovarea imaginii de ţară pe plan internaţional. În acelaşi timp, Pavel Filip a menţionat necesitatea reparării și promovării obiectivelor de interes pentru turişti și a vorbit despre dezvoltarea infrastructurii adiacente şi crearea condiţiilor necesare pentru ca numărul vizitatorilor locali şi străini să crească.

Prim-ministrul a mai vizitat, astăzi, Incubatorul de Afaceri Rezina în cadrul căruia activează 14 companii rezidente, care generează și susțin locuri de muncă pentru comunitatea locală. Totodată, Pavel Filip a vorbit cu administraţia incubatorului şi conducerea raionului despre necesitatea extinderii infrastructurii pentru mediul de afaceri, subliniind că este importat să fie create cât mai multe locuri de muncă pentru cetăţeni, oferindu-le posibilitatea de a avea un salariu decent acasă.

Pe parcursul vizitei sale de lucru în raionul Rezina, şeful executivului a mai vizitat şantierul de construcţie a Complexului sportiv raional din orașul Rezina, care va avea o capacitate iniţială de 2500 locuri, precum şi construcţia drumului de ocolire a oraşului, în defileul dintre platoul satului Ciorna şi oraşul Rezina. Cu acest prilej, Premierul s-a interesat de problemele legate de realizarea proiectelor menţionate şi a afirmat că Guvernul va acorda sprijinul necesar în vederea soluționării acestora.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile