Logo Realitatea.md

Păzea, escroci la drumul mare! Doi cetățeni români - reținuți după ce au jefuit o bătrână din Nisporeni. Mărturiile victimei (VIDEO)

12 Iulie 2017, 15:40 // Societate

Doi cetățeni români, cu vârsta cuprinsă între 43 și respectiv 61 de ani, au fost reținuți de oamenii legii, fiind bănuiţi de comiterea unui jaf. Incidentul a avut loc la 10 iulie, în satul Grozești, raionul Nisporeni. Suspecții au intrat în gospodăria unei femei de 79 de ani, sub pretextul de a-i comercializa plapume. Ulterior, în mod deschis i-au furat femeii un lănțișor de aur, după care suspecții au urcat într-o mașină de model ”Dacia”, pe care o au închiriat-o și au fugit într-o direcţie necunoscută.

Foto: captura video

În urma investigațiilor de către forțele de ordine, suspecții au fost localizați și reținuți în municipiul Chișinău. Oamenii legii au stabilit că aceștia de mai mult timp comercializează diverse obiecte pe teritoriul țării. Unul dintre ei a fost anterior judecat pe teritoriul Republicii Moldova, pentru corupere activă. Bănuiţii au fost reţinuţi preventiv pentru 72 de ore. În cadrul percheziţiilor corporale și în automobil, au fost depistate și ridicate lucrurile furate.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la 5 la 7 ani cu (sau fără) amendă în mărime de la 42.500 la 67.500 de lei.

Operațiunea a fost desfășurată de către ofițerii Direcției Combaterea Crimei Grave a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu angajații Secției regionale ”Centru” al Biroului Migrații și Azil și Inspectoratul de Poliție Nisporeni. 

Pentru a reduce riscul de a cădea victime ale unor astfel de incidente, Poliția atenționează cetățenii sa fie prudenți la persoanele necunoscute care încearcă să comercializeze diferite obiecte. Dacă totuşi doriţi să achiziţionaţi ceva, în nici un caz nu le permiteţi persoanelor accesul în locuinţă.În cazul în care integritatea corporală sau viaţa vă sunt puse în pericol, renunţaţi la bunurile vizate de agresori. Cea mai bună armă de apărare în cazul unui atac este “strigătul”. Concomitent, poliția recomandă să reţineţi cât mai multe semnalmente ale acestora, şi anume: înălţimea, trăsături caracteristice ale feţei, semne particulare, vestimentaţia, particularităţi de vorbire, comportament sau mijloacele de transport cu care se deplasează.

Dacă sunteți victime sau martori la astfel de cazuri, nu ezitați să solicitați sprijinul celui mai apropiat echipaj de poliție ori să apelați numărul specializat 902.       

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3507 0.4897%
USD USD 17.4143 -0.2926%
RUB RUB 0.2721 0.1104%
RON RON 4.0695 0.4864%
UAH UAH 0.7026 -0.1137%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile