Logo Realitatea.md

Păzea, șoferi! Poliția a fost dotată cu radare ultraperformante, care vor înregistra încălcările și pe timp nefavorabil (FOTO)

10 Iulie 2018, 22:19 // Auto

Inspectoratul Național de Patrulare a fost dotat cu radare ultraperformante, un nou echipament de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, care va consolida capacitățile Poliției Republicii Moldova și va susține îmbunătățirea culturii traficului rutier. Despre acest lucru a anunțat șeful adjunct a Poliției Naționale, Gheorghe Cavcaliuc.

Foto: Gheorghe Cavcaliuc/Facebook

Este vorba de aparate radar cu laser de tip LTI 20-20 TruCAM, care sunt folosite în multe ţări dezvoltate din întreaga lume, capabile de-a fi utilizate, atât din mâinile operatorului, cât și prin montarea lor rigidă pe suporturi speciale sau în interiorul automobilului. De asemenea, înregistrarea vitezei şi imaginilor vehiculului-țintă pot fi efectuate, atât din față, cât și din spatele postului staționar de supraveghere a circulaţiei rutiere, cu condiția că vehiculul supus măsurării vitezei și înregistrării video este continuu vizibil.

Avantajele utilizării acestui tip de radar este posibilitatea funcționării optime în timpul condițiilor meteorologice speciale (ceață, ploaie, zăpada), prin activarea regimului de lucru cu filtrul de vreme, cât și pe timp de noapte.

„Împreună cu omologul meu Heiko Schmidt, șeful adjunct al Departamentului Criminal de Stat din Thuringia al Republicii Federale Germane, am avut oportunitatea de a testa aceste radare și am rămas profund impresionați și fermi convinși că această achiziție este o performanță remarcabilă pentru Poliția Republicii Moldova. Astfel, conducătorii auto sunt îndemnați să adapteze viteza de deplasare conform regulamentului, să păstreze distanța de deplasare între vehicule, să nu intre în intersecție, în cazul în care circulația în direcția de deplasare este dificilă, sau blocată,  să manifeste răbdare și disciplină maximă”, a scris Cavcaliuc pe pagina sa de Facebook.

Radarele au fost achiziționate în cadrul Suportului Bugetar pentru Reforma Poliției, conform Acordului de finanțare încheiat între Uniunea Europeană și Republica Moldova pentru implementarea Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5576 0.5083%
USD USD 17.2246 0.1989%
RUB RUB 0.2678 1.7477%
RON RON 4.1103 0.4472%
UAH UAH 0.6337 -0.3773%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile