Logo Realitatea.md

PCRM va colabora cu partidele proeuropene și are de astăzi un nou șef de fracțiune în Parlament

13 Decembrie 2014, 16:38 // Politica

Deputatul comunist Violeta Ivanov va fi noul președinte al fracțiuni parlamentare a Partidului Comuniștilor, în locul Mariei Postoico. Decizia a fost luată astăzi la ședința plenară a Comitetului Central al PCRM. Totodată, la reuniune s-a decis ca Artur Reșetnicov și Violeta Ivanov să facă parte din rândul membrilor Comitetului Central, după ce anterior Mark Tkaciuk, Grigore Petrenco și Iurie Muntean au fost excluși din organele de conducere ale partidului. 

Foto: Realitatea.md

De asemenea, membrii Comitetului Central al PCRM au decis ca formațiunea să colaboreze cu partidele proeuropene.

”Partidul Comuniștilor va coopera cu partidele care se vor afla la guvernare, dar în baza unor condiții, așa cum s-a întâmplat în 2005. Noi trebuie să avem instituții precum Consiliul Coordonator al Audiovizualului, Curtea de Conturi și Comisia Electorală Centrală”, a menționat liderul PCRM, Vladimir Voronin.

În același timp, comunistul Iurie Muntean a ieșit de la ședința plenară a Comitetului Central al PCRM declarând că el va fi exclus din partid. Totodată, Muntean a spus că el a propus la ședință ca Vladimir Voronin să fie exclus din fruntea PCRM, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Realitatea.md amintește că Iurie Muntean, Mark Tkaciuk și Grigore Petrenco au fost excluși din Comitetul Central al PCRM, în cadrul ședinței plenare a Partidului Comuniștilor, care a avut loc pe 7 iunie. În aceeași zi, Vladimir Voronin a declarat că cei trei au fost excluși din organele de conducere ale formațiunii deoarece au neajunsuri în activitate. Voronin mai preciza atunci că cei trei au depus anterior cereri pentru a fi excluși din funcțiile de conducere.

Violeta Ivanov, noul președinte al fracțiunii parlamentare a PCRM. Sursa foto: mtic.gov.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7760 0.0000%
USD USD 18.0446 0.0000%
RUB RUB 0.2313 0.0000%
RON RON 4.0914 0.0000%
UAH UAH 0.6405 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile