Logo Realitatea.md

PD și-a zis ultimul cuvânt! Gamurari: După ce au dominat ani de zile Primăria, socialiștii și liberalii nu au dreptul moral să fie susținuți în campanie (VIDEO)

15 Mai 2018, 12:37 // Politica

Partidul Democrat și-a exprimat poziția referitor la candidații la funcția de primar al Capitalei! Reprezentanții PD au decis să nu-i susțină la alegerile din 20 mai pe candidații Ion Ceban și Valeriu Munteanu. Asta din motiv că de-a lungul anilor, Partidul Socialiștilor (PSRM) și Partidul Liberal (PL) au dominat Primăria Chișinău. 

Colaj: Realitatea.md

Anunțul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al PD-ului, Vitalie Gamurari, în cadrul unui briefing de presă tradițional. Acesta a subliniat că membrii partidului regretă că candidații pro-europeni au ignorat propunerea de a alege un candidat unic în urma negocierilor. 

„Partidul Democrat a venit de la bun început cu ideea ca toate partidele pro-europene să se așeze la masa de negocieri și să găsească un numitor comun pentru a nominaliza un singur candidat care ar putea opune rezistență reprezentanților Partidului Socialiștilor, dar trebuie să constatăm cu regret că până la urmă, partidele care se declară pro-europene nu au dat dovadă de un comportament constructiv în acest sens, fiecare încercând să-și promoveze propriul candidat, de la bun început înțelegând că acesta nu are șanse”, a declarat Vitalie Gamurari. 

Potrivit lui, reprezentanții campaniilor care s-au desfășurat se declară pro-europeni, dar s-au atacat unul pe altul și au exclus posibilitatea de a se așeza la masa de negocieri și de a găsi un singur candidat care are șanse reale de a câștiga alegerile municipale chiar din primul tur. 

Gamurari a exprimat poziția Partidului Democrat referitor la alegerile municipale din 20 mai.

„Poziția este adresată electoratului, simpatizanților, care doresc ca Chișinăul să prospere. Îi îndemnăm să iasă pe 20 mai la alegerile municipale. După ani de zile pe care au dominat la Primăria Chișinău, și mă refer la Consiliul Municipal, dar și conducerea Primăriei, Partidul Socialiștilor(PSRM) ȘI Partidul Liberal (PL) nu au dreptul moral să fie susținuți în această campanie. Partidul Democrat nu vine cu candidatură concretă, să recomande pe cineva. Totodată, lăsăm dreptul chișinăuienilor să își facă alegerea corectă și liberă”, a menționat purtătorul de cuvânt al partidului.

Realitatea.md amintește că Partidul Democrat a anunțat că nu va înainta un candidat propriu pentru Primăria Chișinău și va susține un candidat unic și pro-european pentru alegerile locale anticipate. Ulterior,PAS și PPDA au anunțat că nu vor purta negocieri cu partidele pro-europene în vederea susținerii unui candidat comun la alegerile locale noi din municipiul Chișinău.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7904 -0.0111%
USD USD 16.8264 0.0053%
RUB RUB 0.2562 1.5055%
RON RON 4.2465 -0.0447%
UAH UAH 0.5995 -0.0167%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile