Logo Realitatea.md

PD-ul dezminte că Vlad Plahotniuc ar fi cercetat penal în România. Gamurari: Este un fals grosolan și manipulare (VIDEO)

14 Noiembrie 2017, 12:16 // Politica

După ce unii reprezentanți ai presei au publicat ieri, în exclusivitate, știrea despre un dosar penal deschis pe numele lui Vlad Plahotniuc de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din România (DIICOT) în urma unei plângeri depuse de omul de afaceri Veaceslav PlatonPD a venit cu o reacție, dezmințind acest fapt.

Potrivit articolului, liderul PD ar fi cercetat penal din luna aprilie, în România, pentru constituirea de grup infracțional, șantaj, înșelăciune și spălare de bani. Despre aceasta a vorbit purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, în cadrul unui briefing de presă.

 „Vreau să spun că este un fals grosolan. Vlad Plahotniuc nu este cercetat penal. Documentul prezentat reprezintă o ordonanță mai veche, care conform legislației este intentată în rezultatul unor fapte. Sunt două momente diferite. Nu este pe numele d-ului Plahotniuc. Este în conformitate cu legislația României. Atunci când cineva depune o plângere de acest gen, organele de resort sunt obligate să pornească o urmărire penală”, a explicat purtătorul de cuvânt.

Acesta a menționat că materialele difuzate ieri de către reprezentanții presei sunt o manipulare a situației, în care nu s-a făcut referință la textul concret că este doar urmărire pe fapte și nu împotriva unei persoane concrete.

„Oricare din dumneavoastră dacă ați fi fost depus o cerere, ar fi pornită urmărirea pe faptele respective după care se trece la persoană”, a declarat Gamurari. 

Totodată, Partidul Democrat a prevăzut că o astfel de situație. Astfel, Vlad Plahoniuc a făcut denunțuri către organele de anchetă din România prin care a solicitat să se dea un răspuns clar dacă este vizat într-un dosar penal pe teritoriul României: „Răspunsul a fost unul negativ, pentru că este clar că nu a fost vizat în nici un dosar”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5090 -1.0861%
USD USD 16.6523 -0.2271%
RUB RUB 0.2940 -0.6085%
RON RON 4.4000 -1.0991%
UAH UAH 0.6168 -0.1619%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

20 feb, 23:10 //

Familia vedetei înjunghiată mortal de soțul său, care s-a sinucis după crimă, a făcut dezvăluiri uluitoare (FOTO)

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)