Logo Realitatea.md

PD-ul dezminte că Vlad Plahotniuc ar fi cercetat penal în România. Gamurari: Este un fals grosolan și manipulare (VIDEO)

14 Noiembrie 2017, 12:16 // Politica

După ce unii reprezentanți ai presei au publicat ieri, în exclusivitate, știrea despre un dosar penal deschis pe numele lui Vlad Plahotniuc de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din România (DIICOT) în urma unei plângeri depuse de omul de afaceri Veaceslav PlatonPD a venit cu o reacție, dezmințind acest fapt.

Potrivit articolului, liderul PD ar fi cercetat penal din luna aprilie, în România, pentru constituirea de grup infracțional, șantaj, înșelăciune și spălare de bani. Despre aceasta a vorbit purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, în cadrul unui briefing de presă.

 „Vreau să spun că este un fals grosolan. Vlad Plahotniuc nu este cercetat penal. Documentul prezentat reprezintă o ordonanță mai veche, care conform legislației este intentată în rezultatul unor fapte. Sunt două momente diferite. Nu este pe numele d-ului Plahotniuc. Este în conformitate cu legislația României. Atunci când cineva depune o plângere de acest gen, organele de resort sunt obligate să pornească o urmărire penală”, a explicat purtătorul de cuvânt.

Acesta a menționat că materialele difuzate ieri de către reprezentanții presei sunt o manipulare a situației, în care nu s-a făcut referință la textul concret că este doar urmărire pe fapte și nu împotriva unei persoane concrete.

„Oricare din dumneavoastră dacă ați fi fost depus o cerere, ar fi pornită urmărirea pe faptele respective după care se trece la persoană”, a declarat Gamurari. 

Totodată, Partidul Democrat a prevăzut că o astfel de situație. Astfel, Vlad Plahoniuc a făcut denunțuri către organele de anchetă din România prin care a solicitat să se dea un răspuns clar dacă este vizat într-un dosar penal pe teritoriul României: „Răspunsul a fost unul negativ, pentru că este clar că nu a fost vizat în nici un dosar”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6490 0.8256%
USD USD 17.2186 0.1763%
RUB RUB 0.2592 0.8953%
RON RON 4.2251 0.9172%
UAH UAH 0.6206 0.6324%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile