Logo Realitatea.md

PD va verifica activitatea miniștrilor și deputaților. Gamurari: „Dacă rezultatele vor fi negative, s-ar putea ajunge la demisii” (VIDEO)

14 Noiembrie 2017, 13:55 // Politica

Activitatea miniștrilor și deputaților Partidului Democrat va fi evaluată până pe 19 decembrie pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă cetățenii Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de către purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, în cadrul unui briefing de presă. 

„A fost pus în discuție subiectul ce ține de activitatea cotidiană a deputaților și a ministrilor Partidului Democrat. Este vorba de vizitele în teritoriu, acumularea informațiilor și răspunsurile care sunt date de reprezentanții PD pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă cetățenii Republicii Moldova. Astfel, președintele PD a reamintit că în luna decembrie va fi finalizată evaluarea finalității reprezentanților PD. Este vorba de miniștri, acele persoane care sunt delegate în activitatea instituțiilor de stat”, a declarat Gamurari. 

Potrivit lui, procedura va fi declanșată de către Vlad Plahotniuc și Pavel Filip. Astfel, va fi evaluată agenda fiecărui funcționar din partea PD, se va verifica dacă ea corespunde așteptărilor țării și dacă activitatea sa este în interesul cetățeanului R. Moldova: „Aici e vorba de sondaje și adresări care vin de la cetățeni”.

Reprezentantul PD a subliniat că dacă în anumite condiții rezultatele vor fi negative, s-ar putea ajunge și la demisii. 

„Nu sunt anumiți ministri care să fie sancționați sau penalizați, dar nimeni nu a venit pentru o viață întreagă în funcția de ministru sau reprezentant al instituției”, a conchis purtătorul de cuvânt.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6490 0.8256%
USD USD 17.2186 0.1763%
RUB RUB 0.2592 0.8953%
RON RON 4.2251 0.9172%
UAH UAH 0.6206 0.6324%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile