Logo Realitatea.md

PDM, despre propunerile PAS de modificare a legislației electorale: Sperăm că această inițiativă reprezintă doar o nouă gafă marca PAS-Maia Sandu

20 Aprilie 2017, 15:21 // Politica

„Partidul Democrat din Moldova dezaprobă inițiativa anunțată de Maia Sandu și colegii săi din PAS, privind finanțarea partidelor politice din fonduri provenite de la cetățeni din exteriorul țării. Acest lucru ar permite amestecul unor puteri sau organizații străine în politica interna din Republica Moldova și promovarea unor interese străine țării noastre”.

Declarația PDM vine după ce PAS propune ca să fie ridicată interdicţia prin care un partid nu poate beneficia de donații de peste hotare.

„Ne exprimăm surprinderea că liderul unui partid al opoziției de dreapta încearcă în acest fel să legifereze inclusiv atât de mult discutatele finanțări venite din Federația Rusă pentru anumite partide politice. 

Prin inițiativa propusă, PAS și Maia Sandu nu fac altceva decât să contribuie la dezvoltarea partidelor pro-ruse, care vor fi cele mai importante beneficiare ale legiferării fondurilor de la cetățeni străini pentru partidele din Republica Moldova. 

Ne exprimăm speranța că această inițiativă reprezintă doar o nouă gafă marca PAS-Maia Sandu și nu ascunde alte intenții cinice sau care ar putea atrage amestecul unor puteri străine în politica internă din Moldova”, se arată în comunicatul difuzat de PDM.

PAS propune un proiect de lege CONTROVERSAT pentru care Usatîi a fost exclus din campania electorală în 2014 - VIDEO

Totodată, formațiunea precizează că este deschisă pentru a discuta soluții privind îmbunătățirea cadrului electoral, inclusiv în ceea ce privește finanțarea partidelor, dar nu va accepta o inițiativă care facilitează implicarea unor factori străini în activitatea partidelor politice din Republica Moldova”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1711 0.0997%
USD USD 16.5181 0.2476%
RUB RUB 0.2681 1.0554%
RON RON 4.3347 0.1942%
UAH UAH 0.6287 -0.3329%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile