Logo Realitatea.md

PDM pregătește programul electoral pentru alegerile parlamentare. Plahotniuc: Vocile oamenilor vor sta la bază (VIDEO)

14 Septembrie 2018, 20:14 // Politica

În perioada următoare, Partidul Democrat din Moldova (PDM) va trece prin mai multe schimbări privind modul în care activează și va avea o poziționare mult mai clară pe scena politică. 

Acestea au fost primele declarații făcute de Vlad Plahotniuc, liderul PDM, după ședința Consiliului Politic Naţional al partidului în care au fost puse în discuție subiecte legate de situația actuală din țară și de acțiunea politică în acest sens.

Foto simbol

„Toate aceste schimbări nu se vor face la nivelul discursurilor, ci la acțiuni concrete, prin realizări vizibile și măsurabile. În 27 de ani de la independența țării, partidele în Republica Moldova s-au creat pe teme geopolitice și oamenilor li s-a introdus ideea că problemele lor pot fi rezolvate doar dacă ești pro-european, pro-rus, pro-american, unionist și așa mai departe.

Niciun partid nu a acționat pro-Moldova. A fost creată falsă senzație că de viitorul Moldovei are grijă cineva din exteriorul țării. Toate aceste poziționări arată că, în realitate, politicienii s-au îndepărtat de oameni.

Am discutat cu colegii despre un plan de acțiuni prin care PDM, începând de azi (n.r. 14 septembrie) să se definească un partid pro-Moldova, care acționează pentru toți moldovenii, cu o agendă care să aibă ca principale puncte problemele oamenilor. Acest plan presupune că reprezentanții PDM trebuie să se afle printre oameni și să vină pentru proiecte, și soluții concrete. Vocile oamenilor simpli vor sta la baza programului politic”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Potrivit politicianului, direcția strategică de dezvoltării țării va rămâne modernizarea după modelul occidental, PDM urmând să vină cu noi proiecte referitoare la majorarea salariilor și pensiilor, construcția drumurilor noi, aprovizionarea cu apă, colectarea deșeurilor în localități.

Totodată, Vlad Plahotniuc a ținut să specifice că PDM califică criticile drept o formă de competiție politică, iar puterea echipei sale trebuie gestionată pentru rezolvarea problemelor din țară.

De menționat că alegerile parlamentare vor avea loc la data de 24 februarie 2019.

CITEȘTE ȘI:

Vlad Plahotniuc, după ședința Consiliului Politic Naţional al PDM: Componența Guvernului va fi modificată (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8465 -1.7568%
USD USD 18.2774 -1.5666%
RUB RUB 0.2478 0.7317%
RON RON 4.1072 -1.7557%
UAH UAH 0.6694 -2.3487%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile