Logo Realitatea.md

Pe cine poate vota diaspora stabilită la vest de Republica Moldova, pe circumscripția uninominală nr. 50

19 Februarie 2019, 18:00 // Alegeri

Pe circumscripția uninominală nr. 50, la vest de Republica Moldova, pentru funcția de deputat în Parlament, s-au înregistrat 13 candidați: Olga Coptu (PDM), Valentina Geamăna (candidată independentă), Gheorghe Bobeică (candidat independent), Maia Sandu (ACUM), Tatiana Platon (ȘOR), Vadim Rotari (PSRM), Leonard Macari (candidat independent), Gheorghe Furdui (PNL), Oleg Brega (candidat independent), Natalia Iațco (PVE), Leonid Falcaș (candidat independent), Stela Stîngaci (candidată independentă), Vasile Calmațui (PL).

Colaj: realitatea.md

Olga Coptu este prima pe lista de vot, desemnată de Partidul Democrat. În prezent activează în cadrul Castelului Mimi, fiind și directoare executivă al fundației „Constantin MIMI”. Iată declarația de avere.

Valentina Geamăna este a doua pe lista de vot, fiind candidată independentă. Aceasta este de profesie profesoară de istorie, dar în prezent deține funcția de președinte al AO „Prezicerea Divină. Vezi declarația de avere.

Gheorghe Bobeică este și el candidat independent, cu numărul trei pe listă. De profesie este jurnalist. În prezent nu are un loc de muncă, fiind liber profesionist. Află-i declarația de avere.

Maia Sandu, președinta PAS și reprezentanta Blocului ACUM în cursa electorală, este cu numărul patru pe lista de vot. De profesie este economistă. Vezi și declarația de avere a candidatei.

Tatiana Platon este a cincea pe listă și reprezintă Partidul „Șor”. De profesie este profesoară. Date privind activitatea acesteia în prezent, nu sunt. Vezi declarația de avere.

Vadim Rotari este al șaselea pe listă și este desemnat de Partidul Socialiștilor. De profesie este manager IMM, diplomat și inginer în telecomunicații. În prezent este account managaer la atrrash GmbH, Germania. Vezi declarația de avere.

Leonard Macari este al șaptelea pe lista de vot și participă în calitate de candidat independent în cursa electorală. În prezent este asamblor la ORSATO SAS. Află mai multe din declarația de avere.

Gheorghe Furdui este reprezentantul Partidului Național Liber și este în lista de vot cu numărul opt. Activează în calitate de avocat. Vezi și declarația de avere.

Oleg Brega este și el candidat independent, iar pe listă este cu numărul nouă. Activează în calitate de reporter voluntar la Curaj.TV. Mai este și cineast, activist civic. Vezi declarația de avere.

Natalia Iațco, politolog de profesie, este candidata cu numărul zece pe listă și este desemnată de Partidul Verde Ecologist. În prezent este manager vânzări de asigurări în cadrul Donati Assigurazioni, în Roma, Italia. Vezi declarația de avere.

Leonid Falcaș este un alt candidat independent care poate fi găsit în lista de vot sub numărul 11. De profesie este jurist. În prezent activează în calitate de barback în cadrul Burger & Lobster, în Marea Britanie. Vezi declarația de avere.

Stela Stîngaci, Ambasadoarea Republicii Moldova în Italia, participă în cursa electorală în calitate de candidat independent. Pe lista de vot este cu numărul 12. Iată declarația sa de avere.

Vasile Calmațui, ultimul pe listă, candidează din partea Partidului Liberal. În prezent, este director al WEXIM, în Paris, Franța. Vezi declarația de avere.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe data de 24 februarie 2019. Alegătorii vor primi patru buletine de vot. Un buletin va include candidații propuși pe circumscripțiile uninominale; al doilea buletin va include lista concurenților electorali pe circumpscripția națională, ultimele buletine vor conține întrebările adresate în cadrul referendumului consultativ.

NOTĂ: Realitatea.md va publica câte un articol despre candidații de pe fiecare circumscripție uninominală. Mai multe știri despre electorala 2019 găsiți la rubrica - alegeri - de pe portalul nostru.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile