Logo Realitatea.md

Pentru o viață mai sănătoasă! Vlad Plahotniuc a solicitat Guvernului mai multă securitate în alimentație (VIDEO)

13 Februarie 2018, 12:57 // Actualitate

În urma publicațiilor din mass-media cu referire la conținutul sporit de grăsimi de origine vegetală în unele produse lactate, depistate în urma investigații executate la comanda Fundației Est-Europene, președintele PDM, Vlad Plahotniuc a anunțat că a solicitat Guvernului să elaboreze un plan de acțiuni pentru a crește securitatea în alimentație. În opinia acestuia, ”securitatea în domeniul alimentar este una din problemele pe care îi preocupă pe cetățeni și care trebuie abordată mult mai activ în instituțiile statului”.

Embed:

”Este una dintre problemele care îi preocupă pe cetățeni și care trebuie abordată mult mai activ de instituțiile statului. Am văzut tot felul de rapoarte prezentate de ANSA și alte instituții, care arată că se fac acțiuni, însă problema persistă. Dincolo de statistici, e important ca ceea ce găsesc oamenii în magazine, să fie produse valabile și păstrate corespunzător”, a declarat politicianul în cadrul unui briefing de presă.

De asemenea, democratul a anunțat că a solicitat Guvernului ”să elaboreze un plan de acțiuni care să ducă la creșterea securității alimentare în țară”.

”În paralel, vom analiza și cadrul legislativ în domeniu să vedem dacă putem să-l îmbunătățim”, a adăugat Plahotniuc.  

Amintim că în urma scandalului cu produsele lactate, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a propus înăsprirea sancțiunilor față de agenții economici care vor plasa pe piață produse falsificate, până la stoparea imediată a activității pe o anumită perioadă. Totodată, în scop de prevenire și stopare a fenomenului de utilizare neconformă a grăsimilor vegetale, ANSA a elaborat propuneri de modificare a legislației existente. Astfel, autoritățile propun ca în produsele, în componența cărora sunt grăsimi vegetale, să fie exclusă denumirea de „produs lactat”. Produsele cu conținut de grăsimi vegetale să fie comercializate în sectoare separate de produse lactate.

Deciziile au fost luate după ce un studiu efectuat la comanda Fundației Est-Europene, care a supus testelor de laborator 126 de produse lactate a diferitor producători din Ucraina, România și Republica Moldova au arătat că o parte din acestea conțin aproape deloc grăsimi din lapte.

CITEȘTE ȘI:

Revoltător: Cât lapte (NU) se conține în produsele lactate moldovenești pe care le cumpărăm zi de zi?

Controale ANSA la producătorii moldoveni după investigația despre conținutul lactatelor. Prima ”victimă” – JLC

PRIMA reacție ANSA după depistarea unor grăsimi de origine vegetală în unele produse lactate din Moldova! Propunerea autorităților

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8632 -0.2128%
USD USD 16.7133 -0.3250%
RUB RUB 0.2963 0.4407%
RON RON 4.4757 -0.2252%
UAH UAH 0.6196 -1.0540%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)