Logo Realitatea.md

Percheziții într-o suburbie a capitalei! Un bărbat este cercetat penal pentru nerespectarea păstrării armelor și munițiilor (VIDEO)

24 Ianuarie 2017, 11:07 // Societate

Gospodăria unui bărbat dintr-o suburbie a capitalei a fost decinsă de către poliţiştii sectorului Buiucani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău în legătură cu nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor cu destinaţie civilă. 

Embed:

Bărbatul a nimerit în vizorul poliţiştilor, după ce în luna decembrie a anului trecut a fost documentat pe un câmp de vânătoare, fiindu-i ridicată o armă cu ţeava ghintuită, calibrul 7.62 mm, păstrată legal, precum şi 10 cartuşe cu glonţ cu întocmirea unui proces-verbal.

Acesta a fost surprins de poliţişti pe timp de noapte, vânând în pofida faptului că este interzis şi utilizând armă cu ţeava ghintuită.

Astfel, conform raportului de constatare tehnic-ştiinţifică, cele zece cartuşe ridicate anterior se referă la categoria muniţiilor letale şi şase din ele s-au dovedit a fi cartuşe militare din metal dur (aliaj din oţel), produse industrial.

Conform legislaţiei în vigoare, privind regimul armelor şi muniţiilor cu destinaţie civilă, se interzice procurarea, deţinerea, portul, folosirea, importul, exportul şi comercializarea de către persoane fizice şi juridice, cu excepţia organelor cu competenţe în domeniul apărării naţionale, securităţii statului şi ordinii publice a cartuşelor cu glonţ cu miez din materie dură.

În acest context, au fost autorizate percheziţii la domiciliul bărbatului, unde s-au mai găsit cartuşe cu glonţ de acest tip. Totodată, poliţitşii au depistat o ţeavă de armă de vânătoare păstrată ilegal.

A fost dipusă iniţerea unei cauze penale pentru purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor.

Bărbatul este cercetat penal în stare de libertate şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6 000 lei la 12 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 3 ani.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.2636%
USD USD 17.2814 0.2634%
RUB RUB 0.2358 1.3758%
RON RON 4.3095 0.2349%
UAH UAH 0.6162 0.2440%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile