Logo Realitatea.md

UPDATE: Percheziții în nordul țării! Au fost reținute 14 persoane și ridicate kilograme de substanțe narcotice (FOTO/VIDEO)

19 Septembrie 2017, 09:14 // Societate

UPDATE 13:59 La sfârșitul operațiunii, procurorii PCCOCS, în comun cu ofițerii Direcției Nord și Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații, au reținut în total 14 persoane. Suspecții sunt locuitori ai raionului Soroca cu vârsta cuprinsă între 27 - 47 de ani. Ca urmare a investigațiilor efectuate de forțele de ordine s-a stabilit că aceștia aduceau droguri din Uniunea Europeană și le comercializau pe piața internă din Republica Moldova, iar o parte le transportau în Federația Rusă. Mai multe detalii citiți AICI (FOTO, VIDEO).

UPDATE 10:20 Potrivit șefului adjunct al PCCOCS, Vitalie Busuioc, urmărirea penală pe caz a fost începută în luna iunie anului curent, iar conform materialelor cauzei penale și în urma efectuării măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală, s-a stabilit că grupul criminal implicat în circulația ilegală a drogurilor este format din mai multe persoane.

Fiecare dintre ele aveau rolul lor bine determinat în cadrul grupului și anume unii dintre membrii grupului se deplasau în Uniunea Europeană, mai exact în Germania, de unde procurau droguri de tip hașiș și pastile ecstasy pe care ulterior, cu ajutorul automobilelor dotate cu ascunzișuri special amenajate în acest scop, le transportau în Republica Moldova.

O parte din droguri era distribuită în raioanele de nord ale țării pentru comercializare, iar restul - erau transportate spre comercializare în Federația Rusă.

UPDATE 09:35 Până la moment, au fost reținute 10 suspecți, membri ai grupării infracționale, activitatea căreia a fost deconspirată. Operațiunea continuă.

Totodată, s-a stabilit că, în luna iulie 2017, unul dintre membrii grupului criminal organizat, a fost reținut pe teritoriul Germaniei, iar în urma efectuării percheziției automobilului acestuia, au fost depistate și ridicate 29 kg de hașiș, care urmau să ajungă pe teritoriul Republicii Moldova pentru comercializare. 

Embed:

Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Oficiul Principal și Oficiul Nord, în comun cu ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave al INI al IGP al MAI au demarat în dimineața zilei de astăzi, 19 septembrie, 50 de percheziții pe teritoriul raionului Soroca, în legătură cu circulația ilegală a drogurilor, în scop de înstrăinare, săvârșită în proporții deosebit de mari, de către un grup criminal organizat.

Citește și:

Droguri de milioane de lei treceau prin Moldova în camioane cu legume și ajungeau în Rusia. Un moldovean, reținut de FSB

Citeste tot despre: INI, PCCOCS, percheziţii
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5415 -1.5419%
USD USD 16.6347 -0.4703%
RUB RUB 0.2937 -0.8775%
RON RON 4.4056 -1.5662%
UAH UAH 0.6142 -0.8715%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

20 feb, 23:10 //

Familia vedetei înjunghiată mortal de soțul său, care s-a sinucis după crimă, a făcut dezvăluiri uluitoare (FOTO)

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)