Logo Realitatea.md

Percheziții la gherete cu înghețată și băuturi din Chișinău, inclusiv la Coffee Time! Antreprenorii ascundeau în safeuri pungi ticsite cu bani (FOTO, VIDEO)

12 Octombrie 2017, 10:22 // Actualitate

Oamenii legii au făcut ieri 38 de percheziții la mai mulți agenți economici care vând băuturi, înghețată și alte produse în gheretele instalate în grădina publică „Ștefan cel Mare”, în parcul Catedralei și în parcul Dendrariu.

Din imaginile foto și video ale poliției reiese că printre agenții economici vizați sunt și cei de la Cofee Time și Ciao Cacao.

„În urma perchezițiilor efectuate de către ofițerii Direcției Investigare Fraude Economice și Secția Cercetare și Urmărire Penală a Direcției de Poliție Chișinău, sub conducerea oficiului principal al Procuraturii municipiului Chișinău, cu suportul angajaților Inspectoratului Fiscal, Agentiei privind Siguranța Alimentelor, Agenției privind Protecția Consumatorului, Serviciului Situații Excepționale, au fost depistate încălcări în mai multe domenii și anume: surplus/neajuns de mijloace bănești în raport cu bonurile fiscal, marfă supusă vânzării fără careva acte de proveniență, evidență dublă a contabilității, condiții antisanitare, încălcări grave de ordin antiincendiar, etc”, informează serviciul d epresă al Inspectoratului Gneral de Poliție. 

În urma perchezițiilor s-au depistat și bani „trecuți pe lângă casă”, în sumă de circa 600 000, păstrați în pungi și safeuri;  înscrisuri de tip ciornă, documente contabile, facturi fiscale, bonuri de consum, dispoziții de plată, ștampile, marfă fără acte de proveniență în valoare de peste 500 000 lei.

O cauză penală în care sunt vizați acești agenți economici a fost deschisă încă la data de 3 octombrie 2017, pentru practicarea ilegală a activității de întreprinzător și evaziune fiscală.

Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Evaziune fiscală” se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 5 ani.

„Menționăm că, în scopul protejării consumatorilor și evitării apariției pe piața autohtonă a mărfurilor de proastă calitate, polițiștii organizează sistematic razii de profilaxie”, precizează reprezentanții IGP.

Foto, video: IGP

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.1026 1.0158%
USD USD 16.7434 0.6299%
RUB RUB 0.2493 0.4432%
RON RON 4.1097 1.2840%
UAH UAH 0.6056 1.1187%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile