Logo Realitatea.md

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

13 Februarie 2018, 09:26 // Societate

UPDATE ORA 16:45 Centrul Național Anticorupție (CNA), în comun cu Procuratura Anticorupție, a făcut publice o parte din materialele video anexate dosarului privind ilegalităţile comise în domeniul construcţiilor, în cadrul căruia astăzi, 13 februarie, au fost arestate șapte persoane. Descifrarea acestora poate fi citită, accesând ACEST LINK.

UPDATE ORA 15:30 Şapte persoane, printre care specialişti în domeniul construcţiilor, au fost reţinute astăzi, 13 februarie, în urma unor percheziţii efectuate de către CNA şi procurorii anticorupţie în sediile Primăriei capitalei, Serviciului cadastral teritorial (SCT) Chişinău şi la domiciliile suspecţilor.

Acestea sunt cercetate penal într-un dosar de corupere, fals în acte şi trafic de influenţă şi riscă, actualmente, până la 7 ani de închisoare în cazul în care vor fi găsite vinovate. Mai multe DETALII despre întreaga schemă pusă la cale, aflați AICI.

UPDATE ORA 12:25 Cinci persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor de azi în dosarul care vizează ilegalităţi comise în domeniul construcţiilor. Grupul este suspectat de trafic de influenţă asupra unor persoane publice din cadrul SCT Chişinău şi ai Primăriei. Operaţiunea continuă!

UPDATE ORA 11:00 Purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, Vadim Brînzaniuc, a oferit o reacție în legătură cu acțiunile inițiate de ofițerii și procurorii anticorupție în această dimineață, de la ora 08:00.

Embed:

Foto simbol

UPDATE ORA 09:30 Solicitată de Realitatea.md, Angela Starinschi, ofițerul de presă al Centrului Național Anticorupție (CNA) a confirmat că CNA şi procurorii anticorupţie efectuează percheziţii pe mai multe adrese din Chişinău, inclusiv în incinta Primăriei Capitalei şi la Oficiul cadastral teritorial Chişinău.

Conectează-te la Realitatea LIVE, care a transmis în direct de la Primăria Capitalei o parte din perchezițiile demarate!

Acţiunile au loc într-un dosar privind ilegalităţile comise de către un grup de persoane în domeniul construcţiilor. Cu amănunte despre acțiune, Centrul va reveni pe parcursul zilei.

O serie de percheziții au fost demarate în dimineața acestei zile, 13 februarie, în incinta Primăriei Chișinău. Despre acțiunea organelor abilitate a anunțat primarul general interimar, Silvia Radu, pe contul său oficial de Facebook.

„Avem oaspeți în incinta Primăriei Chișinău. Organele abilitate desfășoară percheziții și cercetări în cadrul unui dosar. Le urez succes și le doresc să scoată la iveală toată mizeria care s-a adunat decenii la rând în Primărie. Vinovații trebuie să plătească”, a scris Silvia Radu.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3054 0.0000%
USD USD 17.1322 0.0000%
RUB RUB 0.2559 0.0000%
RON RON 4.0703 0.0000%
UAH UAH 0.6291 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile