Logo Realitatea.md

Peste 120 de sportivi din toată țara s-au reunit la Stăuceni, la Turneul Republican de lupte libere (FOTO)

15 Martie 2017, 14:08 // SPORT

În comuna Stăuceni s-au reunit 127 de sportivi din zece localități ale țării. Aceștia au participat la Turneul Republican de lupte libere, consacrat memoriei antrenorului Zaharia Cotruță. Competiția a constituit ultima verificare a pregătirii tehnice și tactice în ajunul apropiatului campionat de seniori, programat în perioada 16-17 martie la Chișinău.


Foto: mts.gov.md

Discipolii Școlii sportive pentru copii și tineret din Stăuceni au concurat la opt categorii de greutate și au obținut opt locuri pe podiumul de premiere, potrivit unui comunicat al Ministerului Tineretului și Sportului.

Patru dintre discipolii Școlii sportive pentru copii și tineret din localitate au fost declarați campioni. Este vorba despre Vasile Buliga - 54 kg, Igor Chichioi - 57 kg, Toma Vascan - 70 kg și Andrian Grosu - 84 kg.

Doi dintre laureați, Toma Vascan și Igor Chichioi, ambii studenți la USEFS, au în palmares medalii de bronz, cucerite la campionatele europene printre cadeți și tineret. Ambii sunt bine cotați și la campionatul Republicii Moldova, programat la Complexul specializat al USEFS.

„Turneele în memoria  pedagogilor și antrenorilor contribuie la consolidarea relațiilor dintre cluburile sportive din republică, contribuind substanțial la propagarea sportului, a ocupațiilor permanente în secțiile sportive”, a declarat Viceministrul Pavel Ianeț.

În cadrul evenimentului, un cadou de mențiune i-a fost oferit primarului Valentin Sîtnic, pentru contribuția substanțială în reconstrucția Școlii sportive pentru copii și tineret din Stăuceni. 

“ Turneul în memoria antrenorului Zaharia Cotruță a constituit de fiecare dată o punte de lansare pentru tinerii performeri, dornici să se afirme pe arena europeană de concurs. Le dorim succes la începutul noului sezon competițional 2017”, a menționat la ceremonia de inaugurare Alexei Cotruță, feciorul regretatului antrenor.

Foto: Ministerul Tineretului și Sportului

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4418 -1.8463%
USD USD 16.7682 0.1015%
RUB RUB 0.2674 -0.7055%
RON RON 4.1707 -1.7410%
UAH UAH 0.6374 -0.2348%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile