Logo Realitatea.md

Peste 120 de sportivi din toată țara s-au reunit la Stăuceni, la Turneul Republican de lupte libere (FOTO)

15 Martie 2017, 14:08 // SPORT

În comuna Stăuceni s-au reunit 127 de sportivi din zece localități ale țării. Aceștia au participat la Turneul Republican de lupte libere, consacrat memoriei antrenorului Zaharia Cotruță. Competiția a constituit ultima verificare a pregătirii tehnice și tactice în ajunul apropiatului campionat de seniori, programat în perioada 16-17 martie la Chișinău.


Foto: mts.gov.md

Discipolii Școlii sportive pentru copii și tineret din Stăuceni au concurat la opt categorii de greutate și au obținut opt locuri pe podiumul de premiere, potrivit unui comunicat al Ministerului Tineretului și Sportului.

Patru dintre discipolii Școlii sportive pentru copii și tineret din localitate au fost declarați campioni. Este vorba despre Vasile Buliga - 54 kg, Igor Chichioi - 57 kg, Toma Vascan - 70 kg și Andrian Grosu - 84 kg.

Doi dintre laureați, Toma Vascan și Igor Chichioi, ambii studenți la USEFS, au în palmares medalii de bronz, cucerite la campionatele europene printre cadeți și tineret. Ambii sunt bine cotați și la campionatul Republicii Moldova, programat la Complexul specializat al USEFS.

„Turneele în memoria  pedagogilor și antrenorilor contribuie la consolidarea relațiilor dintre cluburile sportive din republică, contribuind substanțial la propagarea sportului, a ocupațiilor permanente în secțiile sportive”, a declarat Viceministrul Pavel Ianeț.

În cadrul evenimentului, un cadou de mențiune i-a fost oferit primarului Valentin Sîtnic, pentru contribuția substanțială în reconstrucția Școlii sportive pentru copii și tineret din Stăuceni. 

“ Turneul în memoria antrenorului Zaharia Cotruță a constituit de fiecare dată o punte de lansare pentru tinerii performeri, dornici să se afirme pe arena europeană de concurs. Le dorim succes la începutul noului sezon competițional 2017”, a menționat la ceremonia de inaugurare Alexei Cotruță, feciorul regretatului antrenor.

Foto: Ministerul Tineretului și Sportului

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1377 0.0278%
USD USD 16.5266 0.2451%
RUB RUB 0.2633 -1.6069%
RON RON 4.3282 0.0439%
UAH UAH 0.6304 0.1112%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
10 apr, 17:32 //

Foto: captură YouTube Un bărbat din Canada și-a dus Mercedesul la service și a uitat camera de filmat deschisă. Ce a descoperit (VIDEO)

02 apr, 11:54 //

Replici de la ședința Primăriei: „Să nu-mi citiți aici lecții despre cum oamenii trebuie să se roage la morminte” (VIDEO)

20 apr, 12:36 //

UPDATE Incendiul de pe strada Academiei din cartierul Telecentru a fost LOCALIZAT! (FOTO/VIDEO)

20 apr, 13:33 //

UPDATE: Incendiul de la Complexul „Lunedor” a fost lichidat. Cauzele producerii incidentului urmează a fi stabilite (FOTO/LIVE)

20 apr, 07:45 //

NO COMMENT! Vladimir Voronin, despre Ion Ceban: „Specialitatea lui e magafonul. În afară de bâl-bâl-bâl nu știe nimic” (VIDEO)

23 apr, 07:05 //

Foto: telemundonuevainglaterra.com HOROSCOP 23 - 29 aprilie: Două zodii vor da lovitura în ultima săptămână din aprilie. Viața li se schimbă radical

06 apr, 14:00 //

Foto: Panilino/ Facebook Directorul „Panilino”, după perchezițiile Poliției Capitalei: Scopul a fost să ne distrugă, să nu mai vindem nici pască, nici cozonac...” (VIDEO)

19 apr, 09:34 //

Foto: PCCOCS UPDATE: Salarii în plic și meciuri trucate! Personalul clubului FC Dacia Chișinău și fotbaliștii, audiați după perchezițiile PCCOCS și INI (FOTO)

28 mar, 11:03 //

Foto simbol Flux de demisii la CNA! Bogdan Zumbreanu: „Regret că pleacă angajați cu o bogată experiență”. Explicația!

05 apr, 17:15 //

Foto: BBC Răsunător! Iulia Skripal a făcut prima declarație după ce a ieșit din comă. Cum a reacționat când a fost întrebată despre otrăvirea cu „Novichok”