Logo Realitatea.md

Peste două mii de oameni, examinați săptămâna trecută gratuit în cadrul "Un doctor pentru tine". Orarul următoarelor consultații

06 Noiembrie 2018, 09:47 // Societate

Peste două mii de persoane au beneficiat săptămâna trecută de servicii medicale gratuite în cadrul campaniei "Un doctor pentru tine". Timp de patru zile, aproape 500 de oameni din raioanele Strășeni și Șoldănești au fost consultate de către cardiologi, endocrinologi, otorinolaringologi, oftalmologi și neurologi ai echipelor mobile. 

Foto: diez.md

Totodată, aproximativ 220 de copii din două sate din raionul Rezina au fost consultați de medici stomatologi, precum și au beneficiat de servicii de profilaxie și sanare.

Autospecialele dotate cu instalații radiologice s-au deplasat în patru localități din raionul Ștefan Vodă și în Basarabeasca. Peste o mie de oameni au făcut screening pulmonar. 

De asemenea, 429 de femei din Chișinău, Teleșeu, raionul Orhei și Strășeni au beneficiat de servicii de screening mamar gratuit. 

În scopul îmbunătățirii serviciilor medicale în zonele rurale, echipele mobile de medici vor continua să ofere consultații gratuite și săptămâna aceasta, conform următorului grafic:

- pe 08 noiembrie, specialiștii endocrinologi, oftalmologi, neurologi și cardiologi vor oferi consultații în Centrele de Sănătate Antonești, Olănești, Corcmaz din raionul Ștefan Vodă;

- copiii din satele Ignăței, Cineșeuți, Pripiceni, Cruizăuca din raionul Rezina, vor fi consultați gratuit de echipa mobilă stomatologică;

- pe 5 noiembrie locuitorii din Antonești, Ștefan Vodă pot beneficia de servicii de radiologie pulmonară, în perioada 06-07 noiembrie echipa radiologică pulmonară va consulta locuitorii din Olănbești, Ștefan Vodă, iar în perioada 08-09 noiembrie din Caplani, acelaș raion.

- femeile din localitățile rurale din Strășeni, din localitățile Ivancea, Brănești, Furceni, Trebujeni, Butuceni din raionul Orhei și Leova vor beneficia de servicii de sceening mamar gratuit acordat de către echipa de medici, în autospeciale dotate cu mamografe mobile pe parcursul săptămânii 05-09 noiembrie.

 Locuitorii de la sate au posibilitatea de a-și testa gratuit sănătatea, începând cu 2 august curent, în cadrul Campaniei "Un doctor pentru tine", lansate de Guvern pentru a spori accesul la serviciile medicale în mediul rural. Campania a fost extinsă la 11 octombrie, atunci când au fost cumpărate trei utilaje mobile, pentru efectuarea mamografiilor. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1545 0.0194%
USD USD 17.9087 0.4318%
RUB RUB 0.2800 1.0830%
RON RON 4.2325 -0.0213%
UAH UAH 0.6671 -0.2989%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile