Logo Realitatea.md

Peter Michalko se arată „extrem de îngrijorat”, după invalidarea mandatului primarul ales în Chișinău

20 Iunie 2018, 22:48 // Alegeri

Sunt extrem de îngrijorat de invalidarea alegerilor locale noi din Chișinău. Aceasta a fost prima reacție a ambasadorului UE la Chișinău, Peter Michalko, după hotărârea pronunțată de Judecătoria Chișinău marți, aproape de ora 22:00, privind scrutinul din 3 iunie.

„Voința poporului trebuie respectată în orice societate care vrea să fie una democratică. Aceasta este o valoare europeană”, a adăugat oficialul într-o postare pe contul său de Twitter.

De altfel, și Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău a menționat că invalidarea neașteptată și netransparentă a alegerilor pentru primarul de Chișinău este o evoluție îngrijorătoare, care continuă erodarea încrederii cetățenilor moldoveni în procesul democratic.

Amintim că, în seara zilei de 19 iunie 2018, Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a luat decizia de a nu valida rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău. La rândul său, primarul ales Andrei Năstase a contestat hotărârea primei instanțe la Curtea de Apel Chișinău.

CITEȘTE ȘI:

Pavel Filip, despre invalidarea mandatului primarului ales: A fost bulversată întreaga opinie publică (VIDEO)

Dodon, despre invalidarea mandatului lui Năstase: „A fost victimizat și izbăvit de povara conducerii Chișinăului, cu care nu s-ar fi isprăvit”

Ceban, despre decizia de a nu valida mandatul primarului ales: E ilegală, dar e în favoarea lui Năstase! „Oricum nu ar fi făcut mare treabă la Primărie” (VIDEO)

Mirare, nemulțumire și declarații răsunătoare! Reacțiile politice, după invalidarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase

Rodica Berdilo, magistrata care a anulat alegerile locale, a obligat Primăria Chișinău să-l repună în funcție pe Igor Gamrețchi

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4419 0.5929%
USD USD 17.1324 0.0210%
RUB RUB 0.2616 1.0819%
RON RON 4.0880 0.4842%
UAH UAH 0.6344 0.6186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile