Logo Realitatea.md

Petiție în susținerea preotului Maxim Melinti. Creștinii cer anularea decretului Mitropoliei Chișinău

21 Iunie 2018, 20:53 // Actualitate

Mai mulți creștinii au lansat o petiție și cer anularea decretului Mitropoliei Chișinăului emis astăzi, prin care i-a interzis preotului bisericii din Ghidighici, Maxim Melinti, de-a oficializa slujbe bisericești.

Foto: moldova.org

Creștinii își motivează susținerea față de preotul Melinti prin faptul că „decizia Mitropoliei a fost luată în grăbă, fără a investiga cazul amănunțit, respectiv decretul nu expune toate faptele de învinuire și canoanele încălcate”.

„Noi, membrii Bisericii Ortodoxe, cu tristețe am aflat despre oprirea de la slujire a preotului Maxim Melinti. Considerăm că această decizie a fost luată netransparent, fără a avea loc vreo judecată bisericească publică, fără a consulta membrii Parohiei „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Ghidighici, precum și alți creștini ortodocși din Mitropolia pe care o conduceți. Chiar și creștinii laici la fel sunt membri Bisericii Ortodoxe, a cărei Cap este Hristos”, se arată în textul petiției.

Amintim că, astăzi, Mitropoliei Chișinăului a emis un decret prin care i-a retras dreptul preotului bisericii din Ghidighici, Maxim Melinti, de a oficializa slujbe bisericești din cauza unor activități, care au dus spre „tulburarea și răsturnarea bunei rânduieli bisericești, a dovedit neascultare față de ierarhia bisericească, a susținut acțiunile repetate de promovare și încurajare a minorităților sexuale, a contribuit la dezvoltarea mișcării LGBT din Republica Moldova, s-a implicat frecvent în susținerea minorităților sodomite și a promovat manifestării comportamentelor netradiționale”, se arată în decretul Mitropoliei.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1921 0.0000%
USD USD 17.4521 0.0000%
RUB RUB 0.2364 0.0000%
RON RON 4.3476 0.0000%
UAH UAH 0.6167 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile