Logo Realitatea.md

Petiție în susținerea preotului Maxim Melinti. Creștinii cer anularea decretului Mitropoliei Chișinău

21 Iunie 2018, 20:53 // Actualitate

Mai mulți creștinii au lansat o petiție și cer anularea decretului Mitropoliei Chișinăului emis astăzi, prin care i-a interzis preotului bisericii din Ghidighici, Maxim Melinti, de-a oficializa slujbe bisericești.

Foto: moldova.org

Creștinii își motivează susținerea față de preotul Melinti prin faptul că „decizia Mitropoliei a fost luată în grăbă, fără a investiga cazul amănunțit, respectiv decretul nu expune toate faptele de învinuire și canoanele încălcate”.

„Noi, membrii Bisericii Ortodoxe, cu tristețe am aflat despre oprirea de la slujire a preotului Maxim Melinti. Considerăm că această decizie a fost luată netransparent, fără a avea loc vreo judecată bisericească publică, fără a consulta membrii Parohiei „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Ghidighici, precum și alți creștini ortodocși din Mitropolia pe care o conduceți. Chiar și creștinii laici la fel sunt membri Bisericii Ortodoxe, a cărei Cap este Hristos”, se arată în textul petiției.

Amintim că, astăzi, Mitropoliei Chișinăului a emis un decret prin care i-a retras dreptul preotului bisericii din Ghidighici, Maxim Melinti, de a oficializa slujbe bisericești din cauza unor activități, care au dus spre „tulburarea și răsturnarea bunei rânduieli bisericești, a dovedit neascultare față de ierarhia bisericească, a susținut acțiunile repetate de promovare și încurajare a minorităților sexuale, a contribuit la dezvoltarea mișcării LGBT din Republica Moldova, s-a implicat frecvent în susținerea minorităților sodomite și a promovat manifestării comportamentelor netradiționale”, se arată în decretul Mitropoliei.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3054 -0.4999%
USD USD 17.1322 0.0041%
RUB RUB 0.2559 -1.8788%
RON RON 4.0703 -0.4963%
UAH UAH 0.6291 -0.4904%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile