Logo Realitatea.md

Petro Poroșenko: „Credeam că sunt greu de surprins, însă evenimentele din jurul lui Saakașvili m-au șocat”

06 Decembrie 2017, 16:39 // În lume

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, susține că a fost șocat de situația privind încercările eșuate a poliției de a-l reține pe fostul guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakașvili. Acesta și-a exprimat emoțiile printr-o postare pe Twitter. 

Foto: КП в Украине

„Credeam că sunt foarte greu de surprins, însă ceea ce a auzit ieri o țară întreagă, i-a șocat pe toți. Desigur, îi mulțumesc Serviciului de Securitate și Procuraturii Generale pentru munca lor profesională privind apărarea intereselor și statalității naționale”, a declarat Poroșenko în cadrul festivităților organizate cu ocazia Zilei Forțelor Armate ale Ucrainei, ce au loc astăzi, 6 decembrie, în regiunea Lviv.

Totodată, acesta a menționat că președintele și Guvernul respectă dreptul oamenilor la protest pașnic.

„Cel mai mult bucură faptul că poporul ucrainean a depistat compania finanțată din banii Rusiei încă mai devreme decât oamenii legii, astfel au ignorat acel protest din fața Radei Supreme. Armata nu întreține frontul pentru ca dușmanii să acționeze pe la spate. Noi vom combate mereu astfel de încercări, și eu simt această susținere din partea societății”, a punctat președintele Ucrainei. 

Realitatea.md amintește că în dimineața zilei de ieri forțele de ordine au percheziționat apartamentul lui Mihail Saakașvili. Mai târziu, aceștia l-au reținut pe Saakașvili, care a amenințat că se aruncă de pe acoperișul clădirii cu 8 etaje, l-au pus într-o mașină, însă activiștii au blocat trecerea acesteia. 

Acesta a fost elibrat din automobilul poliției și au mers să protesteze spre Rada ucraineană.

UPDATE Saakashvili și-a luat susținătorii și a mers spre Parlamentul ucrainean. Protestează cu drapelul Ucrainei la gât (FOTO/VIDEO)

Reacția Ambasadei SUA de la Kiev privind protestul lui Mihail Saakashvili: „Monitorizăm situația și așteptăm rezultatele investigației”

Poliția a atacat orașelul de corturi de lânga Rada ucraineană: Au avut loc bătăi, există răniți (FOTO/VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7342 -0.8298%
USD USD 16.6902 -0.4628%
RUB RUB 0.2958 0.2712%
RON RON 4.4489 -0.8226%
UAH UAH 0.6178 -1.3414%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)