Logo Realitatea.md

Pincevsky, audiat circa 5 ore în dosarul „Chirtoacă”: Îmi trebuiesc două zile, ca să vă explic (VIDEO)

23 Mai 2018, 15:27 // Societate

Alexandr Pincevsky - cu statut de bănuit în dosarul parcărilor cu plată din Chișinău în care este învinuit și fostul primar al Capitalei Dorin Chirtoacă, a fost audiat în calitate de martor al acuzării în instanța de la Buiucani.

Ședința de judecată a început la ora 09:30 și a fost încheiată la ora 14:25, astfel audierile au durat ore bune, ca într-un final ședința să fie întreruptă și fixată pentru o altă dată.

„Mai multe întrebați în instanță, mie îmi trebuiesc două zile ca să vă explic. Totul este în instanță...”, a declarat Pincevsky, după ce a ieșit din cabinetul judecătorului Alexandru Negru - cel care examinează dosarul „Chirtoacă”.

Procurorul de caz Dumitru Robu a explicat că omul de afaceri urmează să mai fie audiat în instanță și că acum nu poate da aprecieri declarațiilor făcute: „Domnul Pincevsky a fost audiat în calitate de martor. Nu voi comenta ceea ce a menționat dumnealui și nu voi da nici aprecieri, deoarece nu a fost finisată audierea. Urmează să mai fie audiat, ședința de astăzi fiind întreruptă. În cadrul urmării penale, din declarațiile dumnealui reieșea bănuiala rezonabilă de care este învinuit domnul Chirtoacă”.

În același timp, fostul primar s-a arătat vădit grăbit după ședința de judecată, motivând că a fost fixată o altă ședință la Curtea de Apel Chișinău, acolo unde trebuia să fie prezent la ora 14:00. „Nu pot vorbi foarte mult, pentru că am în mână o hârtie cu care trebuie să merg la Curtea de Apel, unde trebuia să fiu încă la ora 14:00, dar eu încă sunt la Judecătoria Buiucani. Este vorba despre recursul cu privire la prelungirea controlului judiciar. Data viitoare vă voi răspunde la întrebări...”, a conchis Dorin Chirtoacă.

Realitatea.md amintește că Dorin Chirtoacă este învinuit în două dosare penale: unul pentru trafic de influență și corupție privind problema „parcărilor cu plată din Chișinău” și altul pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu în legătură cu faptul că „ar fi împărțit” milioane de lei din bugetul municipal, cauzând un prejudiciu de proporții.

În ambele cazuri, fostul primar se declară nevinovat. Următoarea ședință de judecată la Judecătoria Buiucani va avea loc pe data de 29 mai 2018.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4362 0.6186%
USD USD 17.8568 0.0359%
RUB RUB 0.2727 -0.2560%
RON RON 4.0458 0.6418%
UAH UAH 0.7254 -0.4392%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile