Logo Realitatea.md

Pîrgaru, unul din luptătorii învinuiți că au bătut un bărbat în fața unui club de noapte, încă 30 de zile în arest

09 August 2018, 18:22 // Societate

Mihail Pîrgaru, fostul luptător K1 care se numără printre suspecții în cazul bătăii din fața unui club de noapte din Capitală, va sta încă 30 de zile în izolator. Judecătoria Rîșcani i-a prelungit astăzi, 9 august, mandatul la demersul procurorilor.

Foto: protv.md

La ședința de judecată, avocatul suspectului a încercat să convingă instanța că clientul său nu a aplicat nicio lovitură victimei. În același timp, Mihail Pîrgaru a spus că este nevinovat și că s-a aflat la locul și momentul nepotrivit, scrie protv.md.

„Organul de urmărire penală nu și-a dorit până la urmă stabilirea adevărului, ci doar expedierea cât mai urgentă a dosarului în judecată. Afirmația că Pîrgaru trebuie să rămână în arest este ridicolă. Dacă martorii spuneau că l-au văzut lovindu-l, atunci el putea să vrea să-i influențeze, însă nu a fost așa.

În condițiile în care a treia persoană se află în căutare, s-a mers pe Ignat (n.r. celălalt suspect) și pe Pîrgaru fără să fie diferențiate acțiunile lor. Ceea ce s-a întâmplat în realitate nu se încadrează nicidecum în articolul invocat”, a declarat avocata Mariana Arabadji pentru sursa citată.

În replică, procurorul și avocata părții vătămate spun că instanța va decide gradul de vinovăție a inculpaților. „Judecata va stabili toate circumstanțele acestei crime”, a conchis avocata Aurelia Grigoriu.

Ședința de azi urma să fie prima din procesul de judecată, așa că în instanță a fost adus și Aurel Ignat, mandatul căruia expiră peste o săptămână. Într-un final, însă, aceasta a fost reprogramată pentru săptămâna viitoare.

Aurel Ignat și Mihail Pîrgaru sunt învinuiți că ar fi participat la încăierarea din fața unui club de noapte din capitală, în urma căreia un bărbat de 30 de ani a fost bătut. O săptămâna mai târziu, el s-a stins din viață pe patul de spital.

Cel de-al treilea suspect - Eugeniu Deliu - nu a fost găsit nici până acum, fiind dat în căutare. Toți trei riscă până la 15 ani de închisoare.

CITEȘTE ȘI:

Doi luptători ce au snopit în bătăi un bărbat în fața unui club de noapte de lângă „Atrium”, trimişi în judecată

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile