Logo Realitatea.md

PL cere demisia lui Dodon, Candu, Filip și a judecătorilor de la CSJ care au examinat chestiunea privind validarea alegerilor din Chișinău (VIDEO)

27 Iunie 2018, 13:14 // Politica

Membrii Partidului Liberal cer demisia lui Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, a lui Pavel Filip, prim-ministrul țării și a lui Andrian Candu, președintelele Parlamentului. De asemenea, liberalii cer examinarea de către Consiliul Superior al Magistraturii și Colegiul Disciplinar a hotărârilor/deciziilor completelor de judecată care au invalidat alegerile locale noi din Chișinău, cu eliberarea acestora din funcție și tragerea lor la răspundere. Declarațiile au fost făcute azi, în cadrul unei conferințe de presă, susținută de conducerea partidului.

„Partidul Liberal constată că, odată ce scrutinul electoral din mun. Chișinău a fost  invalidat și de către Curtea Supremă de Justiție, în Republica Moldova a fost compromis tot ce s-a realizat în ultimii ani în domeniul reformei justiției, cu suportul partenerilor externi. În zadar s-au construit sedii pentru judecătorii, în zadar li s-au majorat salariile judecătorilor, dacă justiția este la cheremul unui singur om”, a declarat în cadrul conferinței Corina Fusu, vicepreședinta PL.

În același timp, PL cere anularea sistemului electoral mixt și revenirea la sistemul electoral proporțional, iar colegilor lor din Legislativ, cei 18 deputați ex-PLDM, 15 deputați ex-PCRM și 4 deputați ex-PL, să părăsească majoritatea parlamentară.

Amintim că, unele dintre cerințele enunțate de PL se regăsesc și în declarațiile reprezentanților Mișcării de rezistență națională, creată de Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Liberal-Democrat (PLDM), care au organizat azi, la rândul lor, o conferință de presă la acest subiect. 

Citeste tot despre: alegeri, cerințe, CSJ, demisii, PL
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4419 0.0000%
USD USD 17.1324 0.0000%
RUB RUB 0.2616 0.0000%
RON RON 4.0880 0.0000%
UAH UAH 0.6344 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile