Logo Realitatea.md

PL critică decizia de anulare a alegerilor locale: „Să-l chemăm în Parlament pe Zuckerberg, să explice de ce se implică în procesul electoral din Moldova” (VIDEO)

21 Iunie 2018, 11:28 // Alegeri

Deputații din fracțiunea Partidului Liberal și-au exprimat nemulțumirea față de decizia instanței de a anula alegerile primarului de Chișinău. Aceștia au calificat această decizie drept o absurditate și o incompetență a judecătoarei Rodica Berdilo. Aceștia au presupus că pentru a oferi explicații ar trebui chemat inventatorul Facebook, Mark Zuckerberg, în Parlamentul din Moldova. 

Colaj: Realitatea.md

„Din păcate vedem că decizia lui Chirtoacă de a pleca de la Primărie nu a fost luată în calcul de către cei care au acaparat atât sistemul de justiție din Republica Moldova, dar au fost organizate alegerile în Chișinău. Ei sperau că vor putea falsifica până la urmă având doi candidați. Vedem binomul dintre PSRM și PD. Nu a mers cu Radu și Ceban, iar acum au apelat la asul lor - justiția din Republica Moldova”, a menționat deputatul Lilian Carp.

Potrivit lui, în ceea ce ține de chemarea la vot prin rețele de socializare, proiectul de lege interzice implicare în campanie a persoanelor influente din afara țării și agitația electorală în ziua votului.

„Vedem decizia destul de stranie a acestei judecătoare care încearcă să închidă ușa în fața lui Năstase, pentru un live privit de peste 200.000 de oameni fiindcă acesta ar putea influența cetățenii. În așa caz trebuie să-l chemăm în Parlamentul din Moldova pe Mark Zuckerberg, să dea omul o explicație, cum își permite el să se implice prin rețelele lui de socializare în procesul electoral din Republica Moldova. Am ajuns deja la absurd!”, a subliniat Carp.

Totodată, deputata liberală Alina Zotea a îndemnat cetățenii să iasă în stradă și să-și manifeste nemulțumirea.

„Votul nostru trebuie apărat! Fac un apel către cei care au votat corect în turul doi să iasă şi să-şi exprime nemulțumirea. Am văzut că acest fapt a fost posibil în mai multe țări, atunci când cetățenii au putut schimba ceva. Îndemn tinerii şi toţi cei care sunt frustraţi de o judecătoare ce nu are experiență şi nu a făcut o analiză amănunțită a unui live pe rețele să protesteze. Acest live nu poate schimba lucrurile. Vă îndemn să fiţi verticali!”, a declarat Alina Zotea. 

Realitatea.md amintește că, în seara zilei de 19 iunie 2018, Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a luat decizia de a nu valida rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău. La rândul său, primarul ales Andrei Năstase a contestat hotărârea primei instanțe la Curtea de Apel Chișinău.

CITEȘTE ȘI:

Pavel Filip, despre invalidarea mandatului primarului ales: A fost bulversată întreaga opinie publică (VIDEO)

Dodon, despre invalidarea mandatului lui Năstase: „A fost victimizat și izbăvit de povara conducerii Chișinăului, cu care nu s-ar fi isprăvit”

Ceban, despre decizia de a nu valida mandatul primarului ales: E ilegală, dar e în favoarea lui Năstase! „Oricum nu ar fi făcut mare treabă la Primărie” (VIDEO)

Mirare, nemulțumire și declarații răsunătoare! Reacțiile politice, după invalidarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase

Rodica Berdilo, magistrata care a anulat alegerile locale, a obligat Primăria Chișinău să-l repună în funcție pe Igor Gamrețchi

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5576 0.5083%
USD USD 17.2246 0.1989%
RUB RUB 0.2678 1.7477%
RON RON 4.1103 0.4472%
UAH UAH 0.6337 -0.3773%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile