Logo Realitatea.md

UPDATE Mihai Ghimpu anunță cum va proceda PL, după ce Dorin Chirtoacă nu a fost înregistrat ca participant la Referendum (VIDEO)

19 Octombrie 2017, 12:45 // Actualitate

UPDATE: Partidul Liberal a transmis un comunicat de presă pentru precizări, în urma declarațiilor făcute de Mihai Ghimpu la Parlament. 

”Decizia anunțată astăzi de Președintele PL, prin care urmează a fi înregistrat partidul ca și entitate, este luată pentru a putea participa în campania electorală pentru desfășurarea referendumului de revocare din funcție a Primarului General dl. Dorin Chirtoacă, prin care să îndemnăm alegătorii municipiului Chișinău să nu meargă la vot pe data 19 noiembrie 2017 și să legitimeze acest pleibiscit.

Partidul Liberal accentuează, că înregistrarea partidului ca și participant în cadrul acestui referendum, are drept scop, posibilitatea ca reprezentanții formațiunii, și în primul rând, Dorin Chirtoacă, să meargă la dezbateri electorale și/sau întâlniri cu alegătorii, deschiderea fondului electoral pentru efectuarea plăților aferente acestui exercițiu electoral etc, nicidecum nu înseamnă că Partidul Liberal a renunțat la decizia luată anterior, prin care a îndemnat alegătorii din mun. Chișinău să nu participe la referendumul inițiat de socialiști împotriva lui Dorin Chirtoacă.

Totodată, Partidul Liberal informează, că Duminică, 15 octombrie a avut loc ședința Consiliului Republican al PL, care a decis ca în perioada campaniei electorale pentru desfășurarea referendumului local din Chișinău, Partidul Liberal va fi reprezentat de Prim-vicepreședintele partidului, dl. Dorin Chirtoacă”. 

După ce CECC a decis azi să nu-l înregistreze pe Dorin Chirtoacă în calitate de participant la Referendumul din 19 noiembriePartidul Liberal a decis să se înregistreze ca și entitate, pentru a putea  participa în campania electorală, fiind reprezentat de vicepreședintele partidului Dorin Chirtoacă. Anunțul a fost făcut de către liderul formațiunii Mihai Ghimpu de la tribuna Parlamentului.

Totodată, Mihai Ghimpu a menționat că decizia de azi a CECC-ului va fi atacată la CEC și în instanța de judecată, dar a ținut să precizeze că nu speră ca decizia să fie modificată: „Cunoașteți deja câte recursuri avem, dar în zadar, pentru că Legea nu funcționează”, a menționat liderul PL.

Anterior, reprezentanții Partidului Liberal au anunțat într-o conferință de presă că formațiunea politică va boicota Referendumul de demitere a primarului Dorin Chirtoacă. Totuși, azi, reprezentantul PL Ionel Pușcaș susține că liberalii nu au declarat niciodată că vor boicota plebiscitul, dar că îndeamnă cetățenii să-l boicoteze. Astfel, formațiunea politică se va înregistra ca participant la Referendum pentru a putea face agitație în campania electorală și a îndemna locuitorii capitalei să nu iasă la vot pe 19 noiembrie. 

Citeste tot despre: Chirtoacă, Ghimpu, PL, referendum
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5666 1.3094%
USD USD 17.1223 0.2893%
RUB RUB 0.2599 1.2072%
RON RON 4.1929 1.2729%
UAH UAH 0.6172 0.4394%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile