Logo Realitatea.md

Plahotniuc: Dosarul din România este o plângere făcută de Platon, în spatele căruia stă unul dintre serviciile speciale ale Federației Ruse – FSB

20 Noiembrie 2017, 15:50 // Politica

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, spune că plângerea condamndatului Veaceslav Platon, depusă în România, ar fi ghidată de serviciile speciale ale Federației Ruse. Potrivit acestuia, FSB ar fi supărat pe guvernarea de la Chișinău că a stopat spălarea celor peste 22 de miliarde de dolari proveniți din Rusia. Declarații în acest sens au fost făcute într-un interviu pentru Ziarul Național. 

”Dosarul din România este, de fapt, o plângere făcută de condamnatul Platon, în spatele căruia stă unul dintre serviciile speciale ale Federației Ruse - FSB, serviciu supărat tare pe guvernarea de la Chișinău și pe mine personal pentru faptul că în Republica Moldova instituțiile abilitate au sistat procesul spălării a peste 22 de miliarde de dolari SUA din Rusia și s-au apucat să investigheze acest caz, făcându-l pe larg cunoscut în întreaga lume. Chiar dacă acest proces, această plângere a lui Platon este ghidată de FSB, instituțiile din România sunt obligate, când primesc o plângere, să o verifice, așa se explică acel dosar de verificare a faptelor. Ce înseamnă că apare numele meu în dosar? Nimic altceva decât doar că numele meu a fost scris de Platon în plângere. Atât. Însă, mai multe instituții media s-au grăbit să dea știrea că eu sunt urmărit penal, ceea ce e o informație total falsă, dezmințită imediat și de autoritățile din România. A fost un fake news, o manipulare ordinară, care din păcate arată și cât de independentă e presa așa-zis liberă din R. Moldova și cât de pripite îi pot fi interpretările și concluziile”, susține politicianul.

De asemenea, Vlad Plahotniuc a ținut să vorbească în același interviu și despre acuzațiile killerului moldovean Vitalie Proca:

”În cazul celuilalt condamnat aflat în România, care a făcut declarații și acuzații la adresa mea, lucrurile sunt de asemenea cusute cu ață albă. Din ce au anunțat public procurorii din Republica Moldova încă un an în urmă, dacă nu greșesc, există un dosar penal în investigare unde un individ, protejat de același FSB și suspectat de organizarea tentativei de omor a lui Gorbunțov, a încercat să-l plătească pe Proca să facă aceste acuzații. Dosarul, deci, e pornit cu mult timp înaintea acestui interviu. Asta arată clar cum e situația în realitate, arată cine și ce scenarii murdare stau în spatele interviului. Credibilitatea acelor acuzații este zero. S-a trezit un criminal după atâția ani să spună diverse lucruri, nu vă pare ciudată această preschimbare radicală a sa? E foarte clar cine l-a trezit și pentru ce. Haideți să fim serioși. Orice om de bună credință înțelege că e o declarație falsă. Condamnatul acesta este doar o portavoce a altor interlopi, aflați încă în libertate, care sunt în serviciul FSB-ului, care controlează unele partide de opoziție din R. Moldova și instituții media. Respectivul criminal nu e primul și nici ultimul idiot util în mâinile celor care vor să fenteze justiția, pentru a scăpa de răspunderea penală”, a adăugat Vlad Plahotniuc.

CITEȘTE ȘI:

Vlad Plahotniuc, despre interviul killer-ului Proca: A comentat și ”psihanaliza Maiei Sandu și filosofiile lui Igor Dodon” la declarațiile unui criminal condamnat (VIDEO)

Killerul Proca, acuzații din închisoare în privința lui Plahotniuc. Gorbunțov: Usatîi i-a plătit pentru declarații false

Schema prin care Renato Usatîi ar fi comandat omorul lui Gherman Gorbunțov, ”pusă pe tavă”. Procurorii deschid parantezele (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1217 0.8005%
USD USD 18.4281 1.1100%
RUB RUB 0.2348 0.5998%
RON RON 4.1664 0.7569%
UAH UAH 0.6689 1.8268%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile