Logo Realitatea.md

Plahotniuc, după votul din Parlamentul European: Sandu și Năstase nu-și vor atinge scopul cinic (VIDEO)

06 Iulie 2018, 14:20 // Politica

Rezoluția adoptată ieri, 5 iulie, de către Parlamentul European, prin care recomandă Comisiei Europene să suspende orice plăți prevăzute de asistență macrofinanciară pentru Republica Moldova este un semnal că cetățenii moldoveni nu sunt tratați în mod egal, ci strict pe criterii politice, în funcție de ce vor liderii unor partide politice. Declarația a fost făcută de către președintele PDM, Vlad Plahotniuc. În opinia politicianului, aceasta ”este o abordare nedreaptă și discriminatorie”.

Embed:

În cadrul unui briefing organizat astăzi la sediul partidului, Vlad Plahotniuc a declarat că ”rezoluția creată de Maia Sandu și Andrei Năstate împotriva moldovenilor nu-și va atinge scopul cinic pe care aceștia l-au vizat - acela ca cetățenii să sufere financiar de pe urma ei”.

Potrivit liderului PDM, rezoluția aprobată de europarlamentari are doar un ”efect politic, însă financiar nu va produce efecte, deoarece creșterea economică înregistrată de Guvern va permite ca toate proiectele să fie continuate și chiar să fie lansate unele noi în acest an”.

Liderul democraților s-a arătat indignat de faptul că ”unii (n.r. deputați europeni) au considerat că pot să recurgă la un gest incorect față de cetățenii noștri și să-i pedepsească, culmea, pe motiv că Guvernul nu a acceptat să se implice în justiție, ca să determine schimbarea deciziei privind invalidarea alegerilor”.

”Ceea ce au obținut cu această rezoluție PAS și PPDA este un semnal transmis cetățenilor moldoveni că degeaba îndură efectele reformelor convenite de Guvern cu UE pentru că la finalul lor răsplata poate să nu mai vină dacă niște politicieni au alte interese. Trebuie să fim corecți însă și să menționăm că foarte mulți europarlamentari nu au fost de acord cu modul în care aceste partide au încercat să dea o lovitură politică Moldovei. Au fost mulți europarlamentari care au criticat aspru conținutul rezoluției și atitudinea nedreaptă față de cetățenii Republicii Moldova. Cu regret, ar putea exista și un alt efect al acestei rezoluții, unul mai dramatic - scăderea puternică a încrederii cetățenilor moldoveni în Uniunea Europeană. Acest lucru s-a mai întâmplat în anul 2015, iar noi am readus încrederea oamenilor în UE la o cotă record”, a spus Vlad Plahotniuc.

Președintele PDM a mai spus că Guvernul nu va permite ca această rezoluție să producă efecte negative asupra cetățenilor, ”așa cum și-au dorit liderii PAS și PDA”, menționând că a toate reformele initiate în țara noastră vor fi duse la bun sfârșit, astfel ca oamenii ”să simtă cât mai curând beneficiile lor, dar și ale creșterii economice”.

”Vom implementa și mai multe reforme ca până acum și vom lucra activ, inclusiv pentru întărirea independenței justiției, dar și la consolidarea statului de drept”, a conchis politicianul.  

Amintim că Parlamentul European a adoptat pe data de 5 iulie 2018, o rezoluție prin care recomandă Comisiei Europene să suspende orice plăți prevăzute de asistență macrofinanciară, dar și sprijinul bugetar pentru Republica Moldova, după decizia de invalidare a alegerilor locale din municipiul Chișinău.

VEZI ȘI:

(doc) Parlamentul European a adoptat o rezoluție privind suspendarea asistenței macrofinanciare după anularea alegerilor locale de la Chișinău

Declarația dură a Partidului Democrat după rezoluția adoptată de către deputații europeni: ”Susțineți lideri politici, și nu cetățeni ai R. Moldova”

(VIDEO) Mesajul opoziției după adoptarea Rezoluției de Parlamentul European privind ”criza politică” din R. Moldova 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3054 -0.4999%
USD USD 17.1322 0.0041%
RUB RUB 0.2559 -1.8788%
RON RON 4.0703 -0.4963%
UAH UAH 0.6291 -0.4904%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile