Logo Realitatea.md

Plahotniuc, la întrevederile cu congresmanii americani: „Vom continua reformele și vom merge înainte spre Vest” (VIDEO)

07 Decembrie 2017, 16:32 // Politica

Aflat în fruntea unei delegații a Coaliției de guvernare din Republica Moldova, președintele democrat Vlad Plahotniuc a continuat la Washington seria discuțiilor cu oficialii americani, având două noi întâlniri - cu congresmanul Michael McCaul din Texas, respectiv cu congresmanul Joe Wilson din Carolina de Sud. Ambii congresmani sunt membri ai Comitetului pentru Afaceri Externe al Camerei Reprezentanților a Statelor Unite, iar în plus Michael McCaul este președintele Comitetului pentru Securitate Internă, în timp ce Joe Wilson este membru al Comitetului pentru Servicii Armate.

Foto: PDM

Cele două întrevederi au fost dedicate subiectelor privind reformele interne, precum și aspectelor de securitate pentru Republica Moldova. Congresmanul Michael McCaul și-a manifestat îngrijorarea față de propaganda rusă în Moldova și în alte țări europene, exprimându-și de asemenea sprijinul pentru eforturile țării noastre de a combate agresivitatea Rusiei. De asemenea, oficialul american și-a afirmat susținerea puternică pentru obiectivul Republicii Moldova de integrare europeană. Congresmanul Joe Wilson s-a interesat de ultimele evoluții din regiunea transnistreană, adăugând că rezolvarea conflictului transnistrean e importantă pentru Moldova și pentru regiunea ei geografică. Joe Wilson a încurajat finalizarea gazoductului care leagă Republica Moldova de România și a spus că va susține proiectele energetice ale țării noastre. El a afirmat că vede „doar un viitor pro-european” pentru Republica Moldova. 

Vlad Plahotniuc le-a vorbit oficialilor americani despre reformele realizate în țara noastră - atât cele privitoare la instituțiile statului, cât și cele legate de economie și mediul de afaceri. El a vorbit de asemenea despre eforturile Republicii Moldova de interconectare energetică cu Uniunea Europeană pentru asigurarea alternativei la aprovizionarea cu energie, dar și despre progresele recente din dosarul transnistrean. Liderul Coaliției de guvernare a reafirmat în același timp dorința țării noastre de a continua parcursul european: „Viitorul Moldovei este în Europa. Vom continua reformele și vom merge înainte spre Vest”. În finalul discuțiilor, Vlad Plahotniuc a adresat congresmanilor americani invitația de a vizita Republica Moldova. 

La întrevederile cu congresmanii Michael McCaul și Joe Wilson au participat, alături de Vlad Plahotniuc, vicepreședintele democrat Andrian Candu și președintele PPEM Iurie Leancă.

Citeste tot despre: congresman, PDM, vizită SUA, Vlad Plahotniuc
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.2560 -0.3002%
USD USD 16.4677 0.2435%
RUB RUB 0.2681 -0.2604%
RON RON 4.3476 -0.3347%
UAH UAH 0.6290 0.4151%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile