Logo Realitatea.md

Plahotniuc: O țară puternică are la bază sate dezvoltate. Atragerea investițiilor va fi printre prioritățile de viitor

08 Februarie 2019, 13:35 // Alegeri

Președintele PDM, Vlad Plahotniuc, candidatul partidului pe circumscripția numărul 17, a avut ieri mai multe întrevederi cu locuitorii din Micleușeni și Dolna, raionul Strășeni, şi cu cei din Cioreşti, raionul Nisporeni. Sătenii i-au relatat candidatului democrat despre problemele localităților, iar în urma discuțiilor, oamenii s-au arătat convinși că liderul democrat și echipa sa pot duce la bun sfârșit proiectele bune începute în regiune.

La Micleușeni, Vlad Plahotniuc a menționat că atragerea investițiilor în scopul impulsionării economiei localităților, pentru a crea noi locuri de muncă, va fi printre prioritățile  pentru perioada ce urmează.

"O țară puternică are la bază sate dezvoltate. Noi ne-am propus ca aici, în zona acesta, în circumscripția Nisporeni-Străşeni să aducem investiţii şi să creăm locuri de muncă – în textile, cablaje sau alt tip de activitate. Nimeni nu poate combate faptul că noi dacă promitem, noi facem", a afirmat Vlad Plahotniuc.

Salubrizarea localităților este o altă prioritate care se află în vizorul președintelui PDM. "Noi am decis să creăm o agenție de salubritate naţională. Cunoaștem problema, avem planuri și viziuni cum să o rezolvăm", a subliniat Vlad Plahotniuc în discuțiile cu locuitorii de la Dolna.

Locuitorii din satul Dolna își doresc modernizarea infrastructurii și valorificarea potențialului turistic al localității. "În fiecare an o să aducem mai mulți bani, iar în calitate de  candidat pe circumscripție o să am grijă de aceste sate. Iar ce vom realiza o să decidem împreună aici. Pe mine mă bucură că cereţi, voi doar să cereţi de la cei care fac", le-a mai spus liderul PDM.

Vlad Plahotniuc a ajuns şi în satul Cioreşti, din raionul Nisporeni. Oamenii i-au mulţumit pentru ajutorul oferit până acum, dar l-au rugat să-i susţină mai mult pe producătorii locali. Ei îşi doresc un centru de procesare a produselor agricole. Vlad Plahotniuc le-a comunicat că un astfel de centru urmează să fie creat în viitorul apropiat.

"Noi am venit să facem treabă bună şi o să facem. Nu au fost în Nisporeni, până în 2016, drumuri asfaltate şi iluminare stradală. Au apărut şi nu doar în Nisporeni, în toate satele", a punctat Vlad Plahotniuc.

NOTĂ. Electorala 2019: achitat din fondul electoral al concurentului

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2244 -0.3747%
USD USD 17.4348 0.1131%
RUB RUB 0.2726 -0.1465%
RON RON 4.0365 -0.4268%
UAH UAH 0.7123 0.5080%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile