Logo Realitatea.md

Plahotniuc solicită ”radiografia” sectoarelor de drum, cu risc sporit de accidente rutiere (VIDEO)

13 Februarie 2018, 12:27 // Societate

În cadrul ședinței de astăzi a Partidului Democrat din Moldova (PDM) s-a discutat inclusiv subiectul privind siguranța în traficul rutier din țară. Liderul democraților, Vlad Plahotniuc, a anunțat că este necesară o așa-zisă radiografie a zonelor în care se produc cele mai multe accidente rutiere. Potrivit acestuia, se cere și o colaborare mai strânsă între instituții pentru securizarea acestor trasee.

Embed:

Mai mult, politicianul a anunțat că este nevoie și de o analiză a modului în care au fost eliberate permisele de conducere conducătorilor auto care se fac vinovați în producerea accidentelor rutiere pe drumurile naţionale. 

”Am întreprins acțiuni la capitolul combaterii consumului de alcool la volan, avem o reducere semnificativă a numărului de accidente provocate din cauza acestui tip de infracțiune, însă problemele legate de siguranța în trafic rămân la un nivel ridicat. Vom depune eforturi și la nivel de partid și-i vom mobiliza pe colegii noștri primari și consilieri, să acorde tot sprijinul Ministerului Afacerilor Interne, astfel ca împreună să găsească soluții pentru sporirea siguranței pe traseele cu probleme din toată țara”, a menţionat Vlad Plahotniuc.

Potrivit datelor prezentate Inspectoratul Național de Patrulare, weekend-ul trecut, angajații INP au depistat pe traseu 22 de conducători auto în stare de ebrietate la volan. Mai mult, peste 800 de șoferi au depășit limita de viteză admisă, fiind înregistrate 11 accidente rutiere, în urma cărora o persoană a decedat, iar alte 12 - au rămas traumatizate. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4029 0.5050%
USD USD 17.1244 -0.0455%
RUB RUB 0.2588 1.1333%
RON RON 4.0932 0.5626%
UAH UAH 0.6301 0.1590%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile